• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKK Borac želi nastup u Balkanskoj ligi

Predsjednik Borca Aleksandar Vranješ poručio da njegov tim sljedeće sezone želi da igra Balkansku ligu.

 OKK Borac želi nastup u Balkanskoj ligi Izvor: MONDO

"Iako ima još nekoliko kola do kraja regularnog dijela Lige Bosne i Hercegovine, smatram da ćemo uspjeti da izborimo opstanak u društvu najboljih. Želja nam je da sljedeće sezone igramo u Balkanskoj ligi", izjavio je predsjednik kluba Aleksandar Vranješ za "Glas Srpske".

Poslije poraza od Radnika, Vranješa ne napušta optimizam kad je u pitanju plasman u Ligu 6.

"Ostalo je još nekoliko kola do kraja i pokušaćemo sve da na parketu izborimo nastup među šest najboljih ekipa u BiH".

Prema njegovim riječima, OKK Borac ne dobija dovoljno sredstava od grada iako spada u prvu kategoriju klubova zajedno sa FK Borac, RK Borac, ŽRK Borac, BK Slavija, ŽKK Mladi Krajišnik.

"Ne želimo da nam grad bude glavni sponzor već da ne budemo zapostavljeni kada se dijele sredstva. Ako ostali klubovi iz Banjaluke mogu da se takmiče u regionalnim ligama, ne vidim razlog zašto mi to ne bismo mogli da uradimo jer je naš klub, bez obzira na sve, nosilac razvoja banjalučke košarke".

Vranješ je ponosan na ono što su momci postigli u dosadašnjem dijelu šampionata kad se zna da rade u izuzetno skromnim uslovima.

"Odgovorno tvrdim da imamo najmlađu ekipu u Ligi BiH koja je sastavljena isključivo od domaćih igrača te nemamo nikoga sa strane. Postoji veliko interesovanje mlađih momaka koji nisu iz Banjaluke, a koji žele da dođu trenirati u Borcu, jer sa 17 ili 18 godina imaju priliku da se takmiče u najjačem državnom rangu i imaju odličnu priliku da napreduju, jer je Banjaluka košarkaška sredina, a ne kao neki što su iz našeg grada otišli u manje mjesto da naprave karijeru".

Balkanska liga u košarci (BIBL) osnovana je 2008. godine i nju čine klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, BiH, Izraela i Rumunije. Ove sezone broji deset ekipa i Vranješ vjeruje da nastup u njoj ne bi mnogo koštao.

"Balkanska liga na neki način je ‘druga Jadranska liga’ i ne vjerujem da bi nam trebalo mnogo sredstava da bismo se takmičili u njoj. Tako bismo igrali jače takmičenje od Lige BiH u kojem bi naši mladi košarkaši sticali daleko više iskustva. Vjerujem da bi igranje u ovoj ligi privuklo mnogo više gledalaca u dvoranu “Borik” nego što je to sada slučaj", izjavio je Vranješ.

Prvi čovjek Borca osvrnuo se i na nastup Igokee u Jadranskoj ligi.

"Uspjeh koji je Igokea napravila je ogroman i ja im skidam kapu. Vjerujem da neće stati do kraja ligaškog dijela i da će izboriti plasman u Evroligu, što bi bio fenomenalan uspjeh jednog kluba iz Republike Srpske koji bi tako na najbolji način prezentovao našu Republiku", kazao je Vranješ.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC