• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujin za MONDO: Radnički neće odustati!

Domaćin finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća i dalje pokušava da registruje svu šestoricu stranaca.

 Grujin za MONDO: Radnički neće odustati! Izvor: MONDO

Ponedjeljak u podne bio je rok da osam klubova učesnika završnice Kupa pošalju Košarkaškom savezu Srbije spiskove igrača na koje računaju za to takmičenje.

Posljednjih dana bilo je mnogo polemike vezane za status četvorice igrača kragujevačkog tima sa dvojnim državljanstvom.

Radnički tvrdi da svi oni mogu da igraju Kup i kasnije Superligu (i da je takav dopis klubovima poslao sam KSS), dok iz Saveza to negiraju, insistirajući da svaki klub može da prijavi najviše po četvoricu igrača bez prava nastupa za reprezentaciju Srbije.

Predsjednik Radničkog Ivan Grujin rekao je za MONDO da će oni pokušati da "proguraju" sve trenutno spremne igrače, među kojima su, po tumačenju KSS, šestorica stranaca - trojica oko kojih nema dileme (Vajt, Emening, Vizer) i trojica sa srpskim pasošima (Ćapin, Marković, Borisov).

Ratko Varda i Mark Vortington su van kombinacije zbog povreda.

"Predaćemo licencni spisak sa svim igračima, jer ne odstupamo od stava da smo u pravu. Na Takmičarskoj komisiji KSS je da odluči i da se onda do kraja nosi sa eventualnim posljedicama te odluke", poručio je Grujin iz Kuće košarke u Beogradu.

On ističe da bi stavljanjem igrača sa dvojnim državljanstvom u ravan sa strancima, KSS donio "protivpravnu odluku".

"Ko god to bude potpisao, snosiće odgovornost za tako nešto. Nadam se da su svjesni šta rade", nastavlja Grujin.

"Mi ne želimo ništa da prejudiciramo, ali tvrdimo da je procedura loše sprovedena. Kad od starta radiš pogrešno, ne možeš svoje greške da svaljuješ na oštećenog. Mi smo ovo pitanje već pokrenuli na raznim mjestima. Ako bude potrebno, ići ćemo na redovni sud, na arbitražu pri Olimpijskom komitetu Srbije, pred FIBA... Riješeni smo da istjeramo stvari na čistac".

Grujin očekuje da Takmičarska komisija KSS donese "po nama jednostavnu i laku, a po njima tešku odluku" do utorka, odnosno 48 sati prije početka takmičenja.

"Ako ostanu pri svom, mi ćemo revidirati spisak igrača, naravno, na osnovu mišljenja našeg trenera Miroslava Nikolića. A, podsjećam da smo već oslabljeni povredama".

Ovim riječima, Grujin je stavio do znanja da Radnički i u slučaju da ne izdejstvuje to što želi, ne pomišlja na drastične mjere, kao što bi bio bojkot Kupa.

"Već je bilo i previše teških momenata i teških riječi u srpskoj košarci. Mislim da to nikome ne bi bilo u interesu", završio je on.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC