• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule: Pobjede nad Partizanom-mjerilo napretka

Trener Partizana mt:s ističe da ekipa nema "bolesno opterećenje" da trijumfuje u Kragujevcu, ali bi joj trofej mnogo značio.

 Dule: Pobjede nad Partizanom-mjerilo napretka Izvor: MONDO

Duško Vujošević obratio se medijima uoči polaska na završni turnir Kupa Radivoja Koraća, od četvrtka do nedjelje u Kragujevcu, istakavši da je to takmičenje "u velikoj mjeri obezvrijeđeno".

"Kup od ove sezone ne donosi ništa osim trofeja. Domaća takmičenja svedena su na kvalifikacije za Jadransku ligu, a iz cijele bivše Jugoslavije u Evroligu direktno idu samo dva, a ne tri kluba. To je iz ugla srpske košarke žalosno", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Crno-bijeli na turniru startuju u četvrtak od 21 čas, susretom sa užičkom Slobodom, a Vujošević se slaže sa opštim mišljenjem - da su favoriti za trijumf Crvena zvezda Telekom, Radnički i njegov tim.

"Idemo mirni u Kragujevac. Imali smo povoljan žrijeb, ali to ne znači da ćemo lako da stignemo do finala. Trofej bi nam mnogo značio za nastavak sezone, međutim, nemamo bolesno opterećenje, da moramo pošto-poto da ga osvojimo".

Vujošević je rekao da će ostali klubovi, bez obzira na devalviran značaj Kupa, imati jak motiv.

"Mi smo višegodišnji osvajači trofeja u Srbiji, što ovaj Kup čini interesantnim. Partizan je 11 godina uzastopno prvak države, redovno osvaja trofeje u Kupu i Jadranskoj ligi, pa ekipa u Srbiji može da pokaže svoj napredak samo ako savlada Partizan", izjavio je iskusni strateg.

Upitan za "zdravstveni bilten" u timu, odgovorio je da Bogdan Bogdanović ima manjih problema sa povredom skočnog zgloba, ali da nije propustio nijedan trening.

Vujošević se nada da će crno-bijeli u punom sastavu osvjetlati obraz kluba.

"Takmičenje je takvo kakvo je. Želimo da pobijedimo svaki put, pa i na treningu, a kamoli utakmice koje donose trofej. Ipak, ovaj tim nije napravljen pod imperativom trenutnog postizanja dobrih rezultata".

Kapiten Partizana Vladimir Lučić poručio je da branilac Kupa nikoga neće potcijeniti.

"Čeka nas težak posao, pošto je ove godine Kup jači, ali mi ćemo se potruditi da ga odbranimo. Poznato je da protiv Partizana svi igraju sa povećanom motivacijom".

Lučić smatra da će "blagi favorit" u finalu biti pobjednik meča Radnički - Crvena zvezda.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC