• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Biće teško, ali cilj je trofej Kupa

Trener Crvene zvezde Telekom istakao da njegov tim u Kragujevac putuje sa najvišim ambicijama.

 Vukoičić: Biće teško, ali cilj je trofej Kupa Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde od pobjede nad Solnokom u ABA ligi u subotu, u potpunosti su koncentrisani na nastup na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

Crveno-bijeli će u petak u četvrtfinalu "ukrstiti koplja" sa Vojvodinom. Trener Vlada Vukoičić smatra da je njegov tim dobio najtežeg protivnika na startu.

"Izuzetno ih poštujem i smatram da su jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u polufinale domaćeg plej-ofa, što će im omogućiti igranje u ABA ligi naredne sezone. Zato mislim da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika u prvom meču. Sa Mega Vizurom nismo mogli da se ukrstimo jer su oni takođe bili u prvom šeširu, a tabela pokazuje da je Vojvodina najbolje plasirana ekipa od svih ostalih učesnika iz Košarkaške lige Srbije. Iz tog razloga smatram da nam žrijeb nije bio naklonjen", izjavio je Vukoičić.

Strateg crveno-bijelih je istakao da su Novosađani zadržali kostur tima i sa nekoliko novih igrača sastavili respektabilan tim.

"Ove godine nisam imao mnogo prilike da pratim Vojvodinu, gledao sam samo nekoliko utakmica, ali vrlo dobro ih poznajem iz prethodne sezone. Zadržali su vrlo sličnu filozofiju, imaju praktično identičan kostur tima, jer je šest, sedam vodećih igrača ostalo u ekipi, tako da se sa te strane u njihovoj igri nije mnogo toga promijenilo".

Vukoičić je detaljno analizirao tim Vojvodine.

"Dolaskom Filipa Čovića kompletirali su poziciju plejmejkera. Iz prošle sezone imaju Radovana Markovića, vrlo iskusnog beka, tu je i Stefan Stojačić koji nema mnogo godina, ali ovo je njegova već šesta prviligaška sezona. Ognjen Kužeta je treću godinu zajedno sa trenerom Sinišom Matićem i on ima važnu ulogu u ekipi. Spoljnu liniju dopunjavaju još Petković i Pešaković, što ih čini veoma neugodnom ekipom. Pod košem su najmanje mijenjali. Kalinić, Zeković i Marojević se odlično dopunjuju tako da se može reći da Vojvodina ima vrlo dobar sastav. Imamo respekt prema njima jer oni nisu ekipa koja će u Kragujevac doći samo da se pojavi i formalno ispuni učešće, već će dati sve od sebe da ostvare zapažen rezultat. Iz tog razloga bilo kakvo opuštanje ne dolazi u obzir", naglasio je Vukoičić.

Crveno-bijeli svjesni su da ih u Kragujevcu očekuje izuzetno težak zadatak, ali bez obzira na to "obaveza kluba je da se ide na najviši mogući plasman".

"Ambicije Zvezde su nepromijenjene, bez obzira na takmičenje i gdje se ono igra. Mi definitivno idemo na trofej. Mislim da nismo u poziciji da pretimo i to i ne radimo, jer imamo najteži raspored. U slučaju trijumfa nad Vojvodinom već sljedećeg dana bi trebalo da igramo sa domaćinom, ako ne bude nekih iznenađenja. Mogu da kažem da je Radnički blagi favorit, jer igra izvanredno, ima sjajnog trenera, a kao domaćin i sigurno publiku iza sebe. Sama njihova kandidatura za domaćinstvo završnog turnira Kupa je automatski pokazatelj da oni žele da ga osvoje. O težini našeg puta do pehara govori i podatak da bismo eventualnim plasmanom u finale u samo 50 sati igrali tri veoma teške utakmice, što naš posao dodatno oteževa, ali nas i dodatno motiviše. Protivnik bi nam najvjerovatnije bio Partizan, koji ima daleko bolji raspored. Dakle, naša situacija nije nimalo prijatna, ali obaveza kluba je da se ide na najviši mogući plasman", objasnio je trener crveno-bijelih.

Vukoičić je rekao da će mnogo stvari odlučivati pobjednika, a u prednosti će biti tim koji se brže prilagodi protivniku.

"Sistem takmičenja po kojem se igra je nepredvidljiv. Nije to samo slučaj u Srbiji, već u cijeloj Evropi, pa se po pravilu dešavaju iznenađenja. Sa te strane Kup nosi neizvjesnost. Nema tu mnogo pripreme, uglavnom se sve svodi na usmeni dogovor. Faktor koji može bitno da utiče je postavka igre sa puno igrača u rotaciji. To je značajna prednost, jer tim ne mora da zavisi od jednog određenog igrača, već od traženja najbolje postave koja može lakšim putem do pobjede".

Uprkos svemu Vukoičić nema dilemu ko su favoriti za trofej Kupa Koraća.

"Mislim da nije velika mudrost i filozofija ako kažem da timovi iz ABA lige imaju prednost. Mi ne bježimo od našeg cilja, ali Radnički kao domaćin je u boljoj poziciji, a Partizan favorizuje lakši raspored. Sve te okolnosti nama pojačavaju motivaciju i daju neku vrstu dodatne budnosti", završio je Vukoičić.

Crvena zvezda Telekom četvrtfinalni duel protiv Vojvodine igraće u petak od 21 sat, a put Kragujevca ekipa i stručni štab krenuće dan ranije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC