• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA: Valančiunas na vrhu

Litvanac u dresu Toronta proglašen, drugu godinu zaredom, za najboljeg mladog igrača Evrope u izboru FIBA.

 FIBA: Valančiunas na vrhu Izvor: MONDO

Litvanac Jonas Valančiunas proglašen je najboljim mladim košarkašem Evrope u 2012. godini u izboru FIBA Evropa. Član Toronta tako je potvrdio svoju visoku klasu, osvojivši to priznanje drugu godinu zaredom.

Košarkaši Partizana mt:s Leo Vesterman i Davis Bertans dobili su takođe veliko priznanje za svoje igre. Francuz je rangiran na treće mjesto, dok je Letonac završio na petoj poziciji u izboru stručnjaka i posjetilaca sajta FIBA.

Drugo mjesto pripalo je Hrvatu Dariju Šariću (Cibona), četvrti je njegov zemljak Mario Hezonja, član Barselone, a među osam najboljih su još i Rus iz Trijumfa Sergej Karašev, Slovenac Klemen Prepelič, član Olimpije, kao i Španac Alehandro Abrines, koji nastupa za Barselonu.

U konkurenciji za najboljeg mladog košarkaša Starog kontinenta bio je i srpski reprezentativac Nikola Janković, koji igra za belgijsku ekipu Šarlroa. On je zauzeo deveto mjesto, ispred Crnogorca Nikole Ivanovića, člana Budućnosti.

FIBA je saopštila da će najbolji košarkaš Evrope biti izabran 12. februara. U trci su Andrej Kirilenko (Rusija, Minesota), Danilo Galinari (Italija, Denver), Goran Dragić (Slovenija, Finiks), Mark Gasol (Španija, Memfis), Pau Gasol (Španija, Los Anđeles Lejkers), Marćin Gortat (Poljska, Finiks), Nikola Peković (Crna Gora, Minesota), Omer Ašik (Turska, Hjuston), Toni Parker (Francuska, San Antonio) i Vasilis Spanulis (Grčka, Olimpijakos).

Prošle godine za najboljeg je proglašen njemački as Dirk Novicki.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC