• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radošević za MONDO: Đokić i ja, sjajan tandem

Bili su saigrači u Partizanu, a sada se trude da odrade što bolji posao u užičkoj Slobodi. Žrijeb im je u četvrtfinalu namijenio bivši klub...

 Radošević za MONDO: Đokić i ja, sjajan tandem Izvor: MONDO

Miroslav Radošević i Vladimir Đokić, šuter i plejmejker. Članovi Partizanove "Fajnal for" generacije 1998, u to vrijeme i potencijalni reprezentativci Jugoslavije, udruženim snagama guraju Slobodu ka Superligi.

Užičani zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli domaćeg prvenstva, igraju dobro - pogotovo na svom terenu - i poslije dužeg vremena vraćaju ovaj grad na košarkašku kartu Srbije.

Da nije tako, ne bi ih ni bilo na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu!



"Velika je satisfakcija za naš klub i grad Užice što smo se uopšte pojavili ovdje. Ne sjećam se da su Sloboda, ili ranije Prvi partizan, učestvovali u završnici Kupa. Zasluge za ovaj uspjeh pripadaju treneru i igračima, koji rade u vrlo teškim uslovima, kao i većina drugih klubova. Ali, to je opštepoznata stvar, pa neću mnogo da kukam", počeo je priču za MONDO direktor kluba Miroslav Radošević.

Popularni Mire, nekada ljubimac Grobara, dodaje da je prije žrijeba, onako za sebe, prognozirao parove četvrtfinala i da je sve pogodio.

Svjestan je da bi trebalo da se desi čudo, pa da njegov tim ne krene nazad kući već u petak, poslije meča sa Partizanom mt:s.

"Naši momci imaju priliku da odmjere snage sa najtalentovanijima u Srbiji i da vide gdje su otprilike u odnosu na njih. Tako da bi to trebalo da shvate kao nagradu. Vjerujem da će Vlada Đokić izbalansirati emocije igrača, da ne uđu u meč uplašeni i sa prevelikim respektom", ističe Radošević.

"Jednostavno, želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu. Ako u tome i ne uspijemo, neću imati pravo ništa da zamjerim igračima. Ipak oni nemaju gotovo nikakvo iskustvo velikih utakmica".

Najpoznatije ime u timu Slobode je Slavko Stefanović, nekadašnji član Zvezde i Hemofarma, tu je i Marko Ljubojević, dok se među mlađima izdvajaju Bogdan Obrenović, Nemanja Arnautović.



Radošević ističe da je Đokić sjajno uklopio te momke u tim i da se svojim radom već preporučio jačim klubovima.

"Moram da kažem da Vlada i ja sjajno funkcionišemo. I kao igrači smo se izuzetno dobro slagali i na toj osnovi smo nastavili saradnju kao trener i direktor. On je sjajan trener i ako mu se poklope kockice, kao što je svakom u životu potrebno, imaće lijepu karijeru".

"Moja intimna želja je da on što prije ode iz Užica. Ne zato što mi smeta, nego zbog njegovog daljeg razvoja. Mislim da se dosadašnjim radom u Slobodi više nego dokazao. Afirmisao je mlade igrače, ove iskusnije podigao na viši nivo... O njemu imam samo riječi hvale i sa ljudske i sa trenerske strane".

(izvještač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC