• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Mega čeka Partizan, igrao Novica

Drama u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Mega Vizura savladala Vršac rezultatom 82:79 (16:12, 25:16, 5:20, 36:31).

 KUP: Mega čeka Partizan, igrao Novica  Izvor: MONDO

Ekipa Mege pobjedom je "ukrasila" debi Novice Veličkovića, koji će već u subotu od 17 časova igrati protiv svog bivšeg tima, naravno pod uslovom da se u duelu Partizana mt:s i užičke Slobode ne dogodi senzacija.

Reprezentativac Srbije vratio se košarci poslije operacije koljena i pauze od osam mjeseci. Na terenu je proveo 18 minuta i završio meč sa pet poena i dva skoka, uz šut 1/5 za dva, odnosno 1/1 za tri poena.

Veličković je potpisao kratkoročni ugovor sa klubom iz Zemuna, a očekuje se da vrlo brzo pređe u redove nekog od učesnika Top 16 faze Evrolige.

Jedino četvrtfinale Kupa u kojem su oba tima iz Košarkaške lige Srbije, odvijalo se u četiri faze. Dva puta se činilo da Mega ima dobijenu utakmicu i dva puta je Vršac ozbiljno zaprijetio iznenađenjem.

Ipak, ovaj meč završen je kao i dva njihova okršaja u okviru KLS - pobjedom Mega Vizure, koja je u penal-završnici imala hladnokrvnog Vasilija Micića (6/6 sa linije penala), potom i Bobana Marjanovića (2/2).

Mega je dominirala u prvom poluvremenu, kada je serijom od 21:3 otišla na "plus 17" (32:15).

Vršac je u trećoj četvrtini napravio furiozan preokret, primivši samo pet poena, da bi klub nastao na "pepelu" Hemofarma praktično presudio samom sebi, sa čak šest izgubljenih lopti od 31. do 35. minuta!

To je ekipi Dejana Milojevića bilo dovoljno da serijom kontri, uglavnom preko Nemanje Krstića, pretvori deficit 46:48 u novu ubjedljivu prednost - 64:53, pa 67:55 na svega tri i po minuta prije kraja.

Međutim, time nije pala odluka. Sjajni krilni centar Vrščana Nemanja Radović vezao je devet poena i postarao se da deficit njegove ekipe bude sveden na samo 73:70.

Nemanja Dangubić potom je promašio oba slobodna bacanja, a nekadašnji bek Partizana Aleksandar Mitrović smanjio na 73:72. Poslije toga je 40. minut trajao bukvalno 10 minuta i protekao je uglavnom u "mrtvom vremenu", tajm-autima i izvođenju penala.

Vršac se borio do posljednjeg sekunda, ali novog preokreta, pa ni izjednačenja nije bilo.

MEGA VIZURA: Reljić 11, Krstić 13, Dangubić 9, Jaramaz, Avramović 2, Micić 16p, 7as, Luković 11, Veličković 5p, 2sk, 2izg, Tijanić, Bojić, Mišković 3, Marjanović 11p, 16sk.

VRŠAC: Cvetanović, Vuksanović 17, Nikolić, Jeftić 6p, 8sk, Selaković, Mitrović 13, Novak 4, Radović 29p, 11sk, 3as, Cvetković, Milošević 10p, 4as, Maravić, Savović.

(izvještač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC