• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Došli smo na tri dana

Trener Crvene zvezde Telekom prepušta Radničkom ulogu favorita u subotnjem polufinalu Kupa Radivoja Koraća (21.00), ali najavljuje juriš na trofej.

  Vukoičić: Došli smo na tri dana  Izvor: MONDO

Dvodnevni program četvrtfinala Kupa protekao je bez iznenađenja. Posljednja je odradila posao Crvena zvezda, kojoj je Vojvodina solidno parirala dve i po četvrtine, ali nije uspjela da izbjegne ubjedljiv poraz - 97:72.

Vlada Vukoičić odao je Novosađanima priznanje na pruženom otporu.

"Nije bilo kurtoazno kada sam rekao da je Vojvodina najteži protivnik kojeg smo ovdje mogli da dobijemo. Mislim da su oni večeras to pokazali. Nismo odigrali perfektno prvih 20 minuta, ni u napadu ni u odbrani. Jedan dio ide na našu dušu, a drugi je svakako i zasluga dobre igre Vojvodine. Oni su odigrali jako dobro, u meri u kojoj im je broj igrača to dozvolio. Mi smo uradili ono što smo morali da uradimo", počeo je Vukoičić izlaganje na pres konferenciji.

"Prvi stepenik je preskočen, idemo dalje. Nismo došli ovdje da budemo jedan dan, već tri i da napadnemo trofej".

Ekipu Radničkog nazvao je "možda i prvim favoritom turnira, iako im neki igrači neće igrati"

"To je skup dobrih pojedinaca, koji sjajno funkcionišu na terenu i koji su dobro vođeni. Nema mnogo vremena i neke posebne pripreme. Igrali smo prije nekih mjesec i po dana, pa ćemo pokušati iz te utakmice da izvučemo neke stvari za Radnički u ovakvom sastavu".

Iako je riječ o napadačkim sastavima, Vukoičić je sklon da predvidi ne tako efikasnu utakmicu.

"Radnički i mi smo dva najefikasnija tima u ABA ligi, timovi sa najviše asistencija, najboljim procentima šuta za tri poena. Ako bi se gledalo sa te strane, mogli bi da kažemo da će utakmica biti na veliki broj poena. Ali, ako se znaju ulog i važnost meča, mislim da će oba tima prvo gledati kako da riješe odbrambene zadatke".

Naravno, sport je nepredvidiv...

"Niko ne može da prognozira kako ćemo da izvodimo slobodna bacanja, kako će da ide šut. Ali, ako sam u nešto uvjeren, to je da utakmica neće biti laka i da neće biti riješena velikom razlikom", rekao je Vukoičić.

Zamoljen da obrazloži zašto favoritima smatra druge ekipe, Radničkom je kao argument dao domaći teren, a Partizanu mt:s raspored na ovom turniru.

"Kako god to neko gledao, Radnički je kod kuće i ima veliku prednost. Ja bih volio da smo mi domaćini u Pioniru. Sa druge strane, Partizan je danas odmarao, trenirao i mogao natenane da gleda šta mi radimo".

Vukoičić je podsjetio da bi Zvezdi potencijalno finale bilo treći meč u 50 sati.

"Sve je to regularno, samo pravim komparaciju šta je čija prednost. Definitivno su ta dva tima u boljoj poziciji od nas, što ne znači da se nećemo boriti".

(izvještač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC