• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Srbi maštaju o Jadranu

Ekipe Košarkaške lige Srbije i dalje "debelo" zaostaju za učesnicima ABA lige. Treneri smatraju da je ove godine jaz dodatno povećan.

  KUP: Srbi maštaju o Jadranu  Izvor: MONDO

Prošle sezone Srbija je imala četiri tima u ABA ligi i sva četiri su igrala u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Samo je Vojvodina namučila Radnički, ostala tri četvrtfinala riješena su prosječnom razlikom od 23 poena.

Godinu dana kasnije, u Kragujevcu smo vidjeli reprizu mnogo puta emitovanog filma. S tom razlikom što više nemamo četiri ABA ligaša, nego tri, tako da se unaprijed znalo da će i Košarkaška liga Srbije dati jednog polufinalistu.

Mega Vizura eliminisala je ekipu Vršca, a trener Zemunaca Dejan Milojević odmah poslije te utakmice izjavio kako "nemamo šanse da pobijedimo Partizan".

Možda je "srpski Barkli" tom izjavom htio da rastereti svoje igrače i "uspava" svog bivšeg trenera Duška Vujoševića, a možda je, jednostavno, govorio ono što misli, bez ustezanja.

U subotu popodne, vidjećemo da li je to bio odraz defetizma ili osjećaja za realnost trenera debitanta?

Ako je suditi po rezultatima tri četvrtfinalna ABA - KLS duela, odgovor će biti ovaj "pod B", jer su Partizan mt:s, Radnički i Crvena zvezda Telekom deklasirali Slobodu, Metalac i Vojvodinu sa 23, 35, odnosno 25 poena razlike.

Crno-bijeli su već u sedmom minutu otišli na "plus 19", pa prešli na eksperimentisanje i potisnuli rezultat u drugi plan, dok su Zvezda i Radnički otprilike do 25. minuta imali po 10-15 poena viška, nakon čega su protivnici počeli da "padaju", a razlika vrtoglavo da raste.

"Između 'jadranaca' i nas iz KLS postoji evidentna razlika u kontakt igri, načinu na koji se postavljaju blokovi, na koji se napada lopta u odbrani. Očigledno da ćemo na nekim pozicijama morati da se pojačamo, kako bismo im u Superligi pružili jači otpor", rekao je trener Metalca Dragan Gagi Nikolić i dodao da je "u četvrtoj četvrtini došla do izražaja razlika u klasi" (34:15)

Njegov kolega na klupi Vojvodine, Siniša Matić, koji sat kasnije pričao je o istim stvarima.

"Kako je utakmica odmicala, naš ritam je padao. Ono što nama fali su jake utakmice, jer u KLS nemamo ni približno ovako jake rivale. Znam da bi moj tim napredovao kroz teške mečeve".

Treneri ekipa srpskog prvenstva plaše se da će i kada se kompletiraju i pojačaju za Superligu, opet biti bez šansi da u takmičenju od 14 kola ugroze "jadrance" (termin koji smo prvi put čuli na ovom kup turniru!)

"Nažalost, mislim da će ove sezone biti još veća razlika između 'jadranaca' i nas. Partizan, Zvezda i Radnički su evropske ekipe", izjavio je Dragan Nikolić.

Šansu za napredak svi oni vide u osvajanju četvrtog mjesta u Superligi Srbije, jer će ono, za razliku od prošle sezone, doneti plasman u ABA ligu.

A, sa ulaskom u viši rang takmičenja trebalo bi da dođu i veća ulaganja u igrački kadar, kvalitetne utakmice tokom čitave sezone... Jednom rječju, napredak.

Ali, samo za taj jedan, četvrtoplasirani tim. Oni koji ne uspeju, funkcionisaće kao do sada. I gubiće sa 25 poena razlike u četvrtfinalu Kupa 2014.

(izvještač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC