• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP Srbije: Partizanu finale, Megi aplauzi

Crno-bijeli pobijedili lidera Košarkaške lige Srbije i plasirali se u meč za trofej Kupa Radivoja Koraća - 87:77.

 KUP Srbije: Partizanu finale, Megi aplauzi  Izvor: MONDO

Ekipa Duška Vujoševića opravdala je ulogu favorita u prvom polufinalnom meču nacionalnog Kupa Srbije.

"Žućkovu ljevicu" pokušaće da sačuva u svojim vitrinama u finalu, zakazanom za nedjelju. Rival će joj biti pobjednik okršaja Radničkog i Crvene zvezde Telekom (21.00 čas).

Iako je talentovani tim iz Zemuna uspio da se prikaže u najboljem izdanju, kvalitetniji i iskusniji rival znao je kako da spriječi neizvjesnu završnicu i zadrži dominantnog centra Bobana Marjanovića.

Najefikasniji igrač meča bio je plejmejker Mege Vasilije Micić. Ubacio je 23 poena (7/8 za dva i 1/2 za tri), uz sedam asistencija.

Crno-bijelima je put ka finalu pokazao raspoloženi centar Đorđe Gagić. Predvodio je tim u ključnim momentima i ubacio 21 poen, uz tri skoka.

MEGA VIZURA - PARTIZAN MT:S 77:87 (21:21,19:18, 19:21,18:27)

Lišena straha od favorizovanog rivala i značaja duela, ekipa Dejana Milojevića odigrala je "egal" meč sa Partizanom mt:s do mirne završnice.

Zonskom odbranom, oslonjenom na 220 centimetara visokog Bobana Marjanovića (18, 13 sk), i raznovrsnom igrom u napadu, zasnovanoj na inspiraciji Vasilija Micića, Zemunci su stekli vođstvo u prvoj četvrtini i čuvali ga do početka drugog poluvremena.

Međutim, branilac trofeja potom je sve češće koristio problem prvog centra rivala sa prekršajima i počeo da koristi greške mladih Meginih bekova (17 izgubljenih lopti, naspram 11 Partizana).

Vezanim trojkama Lea Vestermana i Bogdana Bogdanovića crno-bijeli su u 32. minutu stekli do tad najveće vođstvo "plus pet" (66:61) i sačuvali ga do kraja.

Iako se već tad činilo da je pitanje pobjednika odlučeno, Milojevićev tim je uspio da još jednom unese neizvjesnost u meč. Serijom od šest poena u nizu (za 71:72, u 37. minutu) stvorio je sebi novu šansu da priredi senzaciju.

Na radost navijača Partizana, kapiten Vladimir Lučić i plejmejker Nemanja Gordić udaljili su crno-bijele na pristojnu razliku, koja je do pretposljednjeg napada povećavana do maksimalnih "plus 12".

Za poraženi tim nastupio je i Novica Veličković. U duelu sa svojim bivšim klubom igrao je 22 minuta i postigao pet poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Značajan udio u pobjedi Partizana mt:s imao je plejmejker Leo Vesterman, ubacivši 15 poena.

Finale Kupa Radivoja Koraća biće odigrano u nedjelju u 21.00 čas.

MEGA VIZURA: Reljić 1, Krstić 8, Dangubić 8, Jaramaz, Avramović 7, Micić 23 (7/8 za dva, 1/2 za tri, 7 as, 6 izg), Luković 5, Velčković 5 (6 sk), Tijanić, Bojić 2, Mišković, Marjanović 18 (13 sk)

PARTIZAN MT:S: Milutinov, Vesterman 15, Gordić 2, Lučić 9 (4 sk), Milosavljević 11 (4 sk, 4 as), Bogdanović 5, Gagić 21, Musli, Čakarević, Đekić, Gordon 12 (10 sk), Bertans 12.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC