• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Sada nema ni umora, ni izgovora

Trener Crvene zvezde Telekom ima dvadesetak sati da oporavi ekipu i pripremi je za finalni okršaj Kupa sa Partizanom mt:s.

 Vukoičić: Sada nema ni umora, ni izgovora  Izvor: MONDO

Vlada Vukoičić izjavio je da su crno-bijeli u prednosti zbog boljeg fiziološkog stanja u kojem se nalazi njihova ekipa, ali da to nije nešto što će u nedjelju uveče (21.00) odlučiti pobjednika.

Crveno-bijeli u polufinalu su deklasirali domaćina Radnički, rezultatom 90:64.

"Mnogo stvari moramo da uradimo za malo vremena. Da se odmorimo, regenerišemo igrače koji su iznijeli najveći teret, da napravimo analizu onog što smo znali prije ovog turnira i onog što smo ovdje vidjeli od Partizana. Sve to moramo da uklopimo u jedan trening, sastanak i da za dvadesetak sati budemo u svlačionici, spremni da igramo", rekao je Vukoičić na pres konferenciji u Kragujevcu.

"Ne mislim da je to ključno, ali definitivno je prednost Partizana to što je četvrtfinale odigrao dan ranije. Međutim, kad se dođe do finala, onda nema više ni umora, ni opravdanja, ni bilo kakvih izgovora. Mi smo na kraju krajeva i htjeli da igramo tri utakmice u 50 sati. Koliko god da je teško, sa druge strane to je zadovoljstvo. Imamo veliki motiv da osvojimo Kup, jer ovdje se samo pobjednici računaju. Svi ostali se zaborave za tri dana".

Upitan da li je Zvezda, na osnovu prikazanog, ipak blagi favorit, odgovorio je da ne misli tako.

"Imamo svoje kvalitete i svoje ambicije, istakli smo ih još pri dolasku na ovaj turnir. Međutim, nikome ne možemo da prijetimo i ne mislim da smo veći favoriti od Partizana. Vidjećemo ko će bolje da iskoristi svoje prednosti i eventualno prikrije svoje mane".

Strateg crveno-bijelih čestitao je svojim pulenima na "izvanredno" obavljenom poslu protiv Radničkog.

Apostrofirao je sjajnu odbranu od pik end rol napada domaćeg tima, posebno od Aleksandra Ćapina, kojeg smatra "možda i najboljim igračem na ovim prostorima", kada je u pitanju igra dva na dva.

Takođe je odbrana bila dobra i kada je "peticu" kod Kragujevčana igrao Danilo Mijatović, centar koji poslije pika zna da se otvori i na šut za tri poena i u reket.

"Radnički je kao domaćin turnira uzeo na sebe jednu vrstu pritiska. Taj pritisak se večeras video, naročito u napadačkom dijelu. Mi smo već na kraju prve četvrtine stekli osam poena prednosti, oni su ušli u probleme i kasnije je većina stvari išla nama na ruku", analizirao je Vukoičić polufinalni meč.

"Bitno je i to što smo na kraju uspjeli da svedemo minutažu nekih igrača na razumnu mjeru i da pored zgusnutog rasporeda opet možemo da kažemo da smo zadržali određenu svježinu. Nismo se istrošili onoliko koliko bi se očekivalo da je utakmica bila 'na jednu loptu'".

Trener Zvezde pohvalio je i atmosferu u dvorani "Jezero" i pozvao pristalice Zvezde i Partizana da korektnim navijanjem omoguće dobre uslove za igru u nedjelju.

"Stalno se potencira da će biti nekih incidenata, od kojih ja večeras nisam vidio ništa. Volio bih da i finale bude ovakvo, jer će tako biti bolje za oba tima".

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC