• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta: Igra ni za dvojku

Trener Radničkog razočaran komentarisao polufinalni okršaj sa Crvenom zvezdom, rekao da ne bi pobijedili ni u kompletnom sastavu.

 Muta: Igra ni za dvojku  Izvor: MONDO

Miroslav Nikolić čestitao je crveno-bijelima pobjedu i plasman u finale Kupa Radivoja Koraća, istakavši da je Zvezda "bolja ekipa od nas".

"Odigrali su jako dobro u fazi odbrane, riješili su pik end rol sa Ćapinom, a od igrača koje sam ja večeras imao u rotaciji, nijedan nije dobio ni dvojku, a kamoli ocjenu tri ili četiri. Ovo je bio loš dan. Obrukali smo se", rekao je poslije poraza sa 26 poena razlike (64:90).

Nikolić je u petak najavio utakmicu "na jednu loptu", ali u igri njegovog tima gotovo ništa u subotu nije funkcionisalo.

"Slabo smo napadali, a slabo i branili njihov pik. Bar da smo zaštitili reket, ovako je Zvezda uzela skoro 15 lopti više. Imali su 25 asistencija, a mi šutirali 2/17 za tri poena. Igrom bez koncentracije nismo mogli da prođemo bolje".

Popularni Muta označio je promašenu trojku Teriko Vajta na desetak poena zaostatka, krajem treće četvrtine, kao posljednju propuštenu priliku za hvatanje priključka.

"Ali opet ne bismo pobijedili. Bio je to loš dan, mogu da kažem svih igrača. A i da smo bili kompletni, Zvezda opet ima bolju ekipu. Na svakom mjestu imaju po dvojicu kvalitetnih igrača".

Ko je najviše nedostajao Radničkom, od igrača koji su povrijeđeni, ili nisu licencirani za Kup?

"Stiven Marković i Ratko Varda. Sa Vardom ipak imamo neku čvrstinu dole... Šta da radimo, glavu gore, moramo da se orijentišemo na ABA ligu i sljedeću utakmicu sa Cibonom, koja je sad osvojila Kup Hrvatske".

Upitan da li je Metju Emening poslije 12 poena postignutih u prvoj četvrtini bio "karta" na koju je i dalje trebalo igrati, odgovorio je da nije bilo moguće da Britanac izdrži cijelu utakmicu.

"Mi često moramo da igramo sa centrom i četiri niska, to je igra Radničkog. U rotaciji imamo dvije petice, Birčevića na četvorci i Borisova, koji zatvara tri i četiri. Emening mora da se mijenja sa Mijatovićem..."

"Ove sezone nismo imali sreće ni sa povredama. Stalno je neko van tima po mjesec, dva mjeseca, pa onda dok uđu u trenažni proces, dok se razigraju... Nisam večeras imao druga rješenja. Ova ekipa, koja je registrovana za Kup, ne može da izdrži igru na turnirski sistem".

Nikoliću je postavljeno i pitanje kome od svojih bivših klubova daje veće šanse za osvajanje trofeja.

"Biće ratnička košarka. I jedni i drugi su fizički jaki. U derbiju se nikad ne zna".

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC