• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Trofeji su poenta priče

Zvezdin veteran gori od želje da osvoji treću seniorsku "krunu" u crveno-bijelom dresu i vjeruje da je kucnuo čas za to.

 Rakočević: Trofeji su poenta priče  Izvor: MONDO

Skromna je riznica trofeja Crvene zvezde u posljednjih 15 godina. Titula iz 1998. i dva Kupa, iz sezona 2003/04 i 2005/06, sigurno su premalo za apetite "armije" navijača.

Igor Rakočević davnih dana je doprinijeo osvajanju titule i prvog Kupa Koraća, a sada je na dobrom putu da uveća kolekciju i obavi dio posla zbog kojeg se ljetos i vratio iz inostranstva.

"Nadam se da će biti tako, jer su trofeji poenta cijele ove priče, a Zvezda je bez ijednog već sedam godina. Finale Kupa biće višestruko važno. Pobjedom bismo dodatno popravili atmosferu u ekipi i podigli samopouzdanje", izjavio je kapiten crveno-bijelih nedugo poslije pobjede nad Kragujevčanima rezultatom 90:64.

On je najzaslužniji što polufinale sa Radničkim nije bilo neizvjesno duže od sedam-osam minuta (dao 21 poen, uz šut iz igre iznad 50 odsto), ali naglašava da napad bez čvrste odbrane možda ne bi dao rezultata.

"U prvom poluvremenu smo od napadačke ekipe, kakva je Radnički, primili samo 29 poena. To je sigurno razlog za zadovoljstvo, ali ne bi valjalo da sada stanemo i propustimo šansu. Imamo veliki fond igrača, ne patimo od prevelikog umora i moramo ovako da nastavimo".

Rakočević se zahvalio publici na bodrenju i poželio da se kroz 24 sata zajedno raduju. O Partizanu nije želio mnogo da priča.

"Gledali smo ih protiv Mega Vizure, a i sastali smo se jednom u ABA ligi, tako da između nas nema naročitih tajni. Vjerujem da će pobjednika odlučiti detalji".

Da je Zvezda ove sezone tim u kojem se nikad ne zna ko će iskočiti u prvi plan, potvrdio je u subotu Bojan Subotić, strelac 15 poena, od čega 12 u prvom poluvremenu (dvije trojke).

"Moramo da se okrenemo finalu sa Partizanom, svjesni da ovih 26 poena razlike nisu realan pokazatelj naše snage u odnosu na Radnički. Igraće se muški i vjerujem da će biti mnogo neizvjesnije nego u polufinalu", rekao je "starter" na poziciji krilnog centra.

Finale u dvorani "Jezero" počinje u 21 čas.

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC