• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Huligani ruše tradiciju

"Vinovnici nereda u Kragujevcu obesmišljavaju i ruše tradicionalne manifestacije koje bi trebalo da slave duh sporta".

 Ministarka: Huligani ruše tradiciju  Izvor: MONDO

Ministarka omladine i sporta Srbije Alisa Marić rekla je da najoštrije osuđuje dešavanja na prekinutom finalu Kupa Radivoja Koraća i dodala da vinovnici nereda obesmišljavaju i ruše tradicionalne manifestacije.

"Ispred Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije najoštrije osuđujem dešavanja koja su dovela do prekida utakmice finala Kupa Radivoja Koraća. Vinovnici ovih nereda obesmišljavaju i ruše tradicionalne manifestacije koje bi trebalo da slave duh sporta. Pritom se sportisti, službena lica i gledaoci dovode u situaciju da strahuju za sopstvenu bezbjednost", rekla je ministarka Alisa Marić u saopštenju dostavljeno medijima.

Finale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuto je u Kragujevcu zbog incidenata na tribinama i parketu. Rukovodstvo KSS je potom odlučilo da meč bude nastavljen danas bez prisustva publike.

"Prava je sreća da su policija i redari reagovali pravovremeno i na odgovarajući način spriječili nešto još gore ili ono najgore i ne sumnjam da će nadležni, pre svih MUP, Tužilaštvo i Sud postupiti prema slovu zakona, odrediti i kazniti odgovorne", rekla je Marićeva.

Ona je navela da će ministarstvo omladine i sporta ispitati sve detalje incidenta i pokrenuti inicijativu za širu društvenu akciju.

"U skladu sa svojim nadležnostima, Ministarstvo na čijem sam čelu ispitaće sve detalje incidenta i pokrenuti inicijative za još širu društvenu akciju u pogledu borbe protiv nasilja na sportskim
terenima", navela je ona.

Alisa Marić je naglasila da huliganstvo neće biti zaustavljeno ni među novim generacijama ako se ne podrži akcija koja upućuje na toleranciju u sportu.

"Pozivam sve javne subjekte, ako su to do sada propustili, da svesrdno podrže akciju 'Fer-plej je pobjeda', koja upućuje na toleranciju u sportu, a koju je Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo prije samo nedjelju dana. Ako danas ili sutra to ne učinimo, huliganstvo neće biti zaustavljeno ni među novim generacijama. U tom slučaju, najšira, ljudska odgovornost za izostanak prevencije biće na svima nama, bez izuzetka", istakla je Alisa Marić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC