• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Sistematsko rušenje Zvezde

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da u Srbiji već 12 godina traje tortura Partizana nad ostalim klubovima.

  Čović: Sistematsko rušenje Zvezde  Izvor: MONDO

Čović se nije složio sa izjavom predsjednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa da su oba kluba kriva zbog prekida finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća.

"Đilasova izjava je politička, jer ne možete kao predsjednik KSS, koji zastupa oba kluba da dajate izjavu koja nije istinita. Incident su izazvali navijači Partizana i ne želim da dovodim u pitanje zvanične policijske izvještaje. Djilas nema hrabrosti da kaže istinu, a istina je da 12 godina traje tortura Partizana, državna i politička, nad ostalim klubovima u Srbiji", rekao je Čović u izjavi Tanjugu.

On je dodao da su glavni krivci u tom "procesu" KSS i sudijska organizacija Srbije.

"Ponavljam, ovdje se nažalost radi o političkom napadu onih koji su 12 godina podržavli diktaturu Partizana. Neću pominjati imena, ali od Tadića pa nadalje, jer je očigledno bila ideja da se Zvezda sruši. Sada kada se Zvezda podigla i želi na sportskom terenu da ostvari rezultat ponavlja se ista igra. Nije zadatak predsjednika KSS samo da vrati dugove, nego da drži organizaciju onako kako treba, bez politike i sjedenja na dve stolice, držeći navodni mir i govoreći da su oba kluba kriva", objasnio je Čović.

Predsjednik Zvezde je rekao da ga je posebno iznenadilo to što je Đilas, iako direktan učesnik i očevidac događanja na i van parketa hale Jezero, dao izjavu na konferenciji za novinare u kojoj nije pomenuo neregularno suđenje.

"Zbog svih prepucavanja sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem poslao sam pismo Đilasu, koje on nikada nije spomenuo. U tom pismu je bio konstruktivan prijedlog kako da prevaziđemo situaciju. Nikada nije zakazao sastanak da bismo našli rješenje i prevazišli situaciju", kazao je on.

Čović je rekao da je taj klub oduvijek želio da ima normalne odnose sa Partizanom, čemu svjedoči slučaj Nenada Miljanovića, kada crveno-bijeli uprkos neplaćenim dugovanjima nisu blokirali račun komšijama.

Predsjednik Zvezde je rekao i da je trener Partizana Duško Vujošević u Kragujevcu smišljeno pokušao da isprovocira navijače Zvezde.

"Vujošević nije krenuo na mene, on je došao smišljeno da isporovocira navijače Zvezde. Rekao sam mu: Dule skloni se, nemoj da praviš incident i nismo razmijenili nikakve ružne riječi. Došlo je do provokacije navijača, poslije čega je odveden", rekao je Čović Tanjugu.

Finalna utakmice Kupa Radivoja Koraća bila je prekinuta na više od 40 minuta zbog upada navijača na teren, a novi incident dogodio se kada je Vujošević prišao delu navijača među kojima je bio i Čović.

"Bio sam super miran sinoć, jer sam znao scenario najavljen na jednom beogradskom mediju koji je jako doprinio rušenju odnosa između Zvezde i Partizana. Znao sam šta je bila njihova zamisao. Ona je zapravo i najavljena", tvrdi Čović.

Pretpostavlja se da je Čović mislio na gostovanje predsednika KK Partizan Predraga Danilovića na SOS kanalu neposredno pre početka finalnog turnira Kupa Srbije.

Košarkaši Zvezde i Partizana današnji dan proveli su u hotelu "Šumarice", gde su smješteni od početka turnira. Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u 26. minutu pri rezultatu 43:43, a trebalo bi da bude nastavljena večeras od 19 sati bez prisustva publike.

(Tanjug/MONDO, foto: Tanjug/Miloš Milivojević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC