• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Pozdrav zvezdašima, uspjeli smo!

Neprirodna tišina u dvorani "Jezero" samo djelimično je pokvarila slavlje košarkaša Crvene zvezde Telekom poslije pobjede u finalu Kupa.

 Rakočević: Pozdrav zvezdašima, uspjeli smo!  Izvor: MONDO

Pobjedničke majice, zlatne medalje, velika i mala "Žućkova levica", individualna priznanja... Na trenutak su svi u crveno-bijelom timu zaboravili na ružne stvari od nedjelje uveče, ali i tenzije kojih je bilo čak i u nastavku meča (78:69), pred praznim tribinama.

"Prešli smo jako, jako, naporan i težak put, s obzirom na loš početak sezone i to koliko smo se trudili i radili. Kup je bio posebno težak. Imali smo katastrofalan raspored, odigrali četiri utakmice u četiri dana... Bilo je jako intenzivno, ali uspjeli smo. Pozdravljam sve koji navijaju za Zvezdu. Idemo dalje!", poručio je kapiten ekipe Igor Rakočević.

Vuk Radivojević osvojio je treći Kup u Zvezdinom dresu, po čemu je možda i klupski rekorder.

"Ovo nikad nisam doživio, da finale bude prekinuto i da se utakmica nastavi sljedećeg dana. Znali smo da se danas igra 14 minuta, da je malo vremena i da će pobijediti tim koji se bolje snađe. To se vidjelo po nervozi i malom broju poena na početku, ali mislim da smo u odbrani bili daleko energičniji nego u nedjelju i da se to odrazilo na konačan rezultat", rekao je Radivojević.

Slavlje na parketu bilo je prilično neprirodno.

"Sigurno je da prazne tribine kvare osjećaj. To nije to kad nemaš navijače da se raduješ sa njima. A, ne bismo imali ni mnogo vremena. Proslavićemo u srijedu protiv Ulma. Odmorićemo se i opet izaći na teren da pružimo maksimum".

Boris Savović prije Kupa je bio u centru pažnje zbog spekulacija na temu reprezentacije za koju će se opredijeliti. U Kragujevcu nije bio među najboljim pojedincima, ali njemu je bilo najvažnije što se konačno dokopao jednog trofeja.

"Poslije pet ili šest godina u Hemofarmu i dosta poraza u finalima, ovaj trofej za mene je nešto neobično, a mnogo lijepo. Moram da počnem da se navikavam", rekao je Savović i prešao na analizu utakmice.

"U nedelju nam se dogodio pad energije. Loše smo igrali, promašili smo 10-11 slobodnih bacanja, a i dosta šuteva blizu koša. Danas smo od prvog minuta bili riješeni da uzmemo Kup. Nametnuli smo jak ritam, igrali agresivno i pobedili Partizan u svakom segmentu. Gotovo u potpunosti smo spriječili njihov ofanzivni skok, u kojem su sinoć bili dominantni".

Iako se igralo bez prisustva gledalaca, opet je bilo nervoze na terenu, pa čak i situacija na ivici tuče, kada su Savović i Bertans naslonili čelo na čelo.

"To je košarka, svi smo željni pobjede. Niko ovdje ne donosi na parket lične netrpeljivosti".

Kako ćete na Ulm već za 48 sati, novi derbi je u nedjelju?

"Pozitivna energija će nam dati snagu i za te utakmice. Mislim da na krilima osvojenog Kupa možemo i bez odmora da savladamo Ulm", rekao je Savović.

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC