• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučić: Ovdje prekid, a u Železniku?

Kapiten Partizana mt:s smatra da njegov tim i on, kao kapiten, nisu imali dostojan tretman nadležnih prilikom incidenata u finalu Kupa.

 Lučić: Ovdje prekid, a u Železniku?  Izvor: MONDO

Kup Radivoja Koraća nije više u vlasništvu crno-bijelih. To, poslije svega, sigurno nije najvažnija posljedica završnog turnira u Kragujevcu, ali Partizan je ponosan klub, koji se ne miri lako sa načinom na koji je trofej prešao u ruke komšija.

Vladimir Lučić svakako je najponosniji momak u dresu šampiona, to ga je između ostalog i učinilo seniorskim reprezentativcem Srbije.

"Dobro smo počeli, stekli minimаlnu prednost, ali do kraja nismo uspješno izneli specifičnu atmosferu koja je pratila ovaj susret", počeo je Lučić razgovor sa novinarima.

"Psihički smo se isprаznili u prvom dijelu meča, kada je bilа puna sala i izvanredno navijanje. U tаkvim uslovimа je najljepše osvojiti trofej. Ovo danas, kao nastavak utakmice, nemа veze sа košаrkom i sа onim zbog čega se bаvimo ovim sportom", bez ustezanja je rekao kapiten crno-bijelih.

Lučić smatra da se "na svim snimcima postavljenim na internetu jasno vidi ko je želio prekid utakmice" u nedelju.

"Ja sam mlad igrač, koji tek treba da se dokazuje, ali nije u redu da se meni u prolazu saopštava da će utakmica biti prekinuta, a da se sa kapitenom drugog tima direktno raspravlja da li će ona biti nastavljena ili ne. On tu daje savjete da nema uslova da se igra, da će se neko povrijediti i tako dalje", osvrnuo se na razgovor predsjednika KSS Dragana Đilasa sa Igorom Rakočevićem.

"Bio sam učesnik prošlogodišnje četvrte utakmice plej-ofa u Železniku, gdje su uslovi u poređenju sa ovima od nedjelje bili katastrofalni, pa je utakmica opet završena, sa komentarom da je bilo uslova za igru i da je sve bilo OK".

Trijumf u Kupu predstavljao bi novu potvrdu vitalnosti Partizanovog sistema, jer je Vujoševićev tim uoči meča sa Zvezdom važio za autsajdera, čak i u očima velikog broja svojih navijača.

"Mi smo ljetos podmladili tim, a oni doveli igrače koji će da prave rezultate već ove sezone. To bi trebalo da bude neka utjeha, ali opet nam je teško, prije svega jer smo u nedjelju bili u pravom momentu da napravimo preokret i iznenađenje. Navijači Zvezde i svi u klubu očekivali su ubjedljivu pobjedu u finalu. Naišli su na tvrdo, ali na žalost, došlo je do prekida i danas se završilo loše po nas".


Poslije svega što je viđeno u Kragujevcu, postavlja se pitanje na koji način će proteći "vječiti derbi" u sklopu ABA lige, koji je na programu za samo šest dana.

Posebno je u nastavku finala Kupa bilo čarki među igračima, što ne bi bilo dobro da se prenese u sljedeći okršaj. Lučić ističe da vjeruje u brzu normalizaciju odnosa.

"Mi smo mladi igrači i malo je teško u našim godinama istrpjeti sve te pritiske oko terena. Ali, kad se vratimo na prošlu sezonu i Železnik, činjenica je da su tada samo igrači bili zaslužni što nije došlo do incidenta. Tako bi trebalo da se ponašamo i ubuduće".

Kada se uzmu u obzir mečevi Evrolige, ABA lige i Kupa, može se izvući zaključak da su crno-bijeli najbolje partije pružali protiv najkvalitetnijih ekipa - i obrnuto.

"I to je normalno za ekipu kao što smo mi. Za takve utakmice se maksimalno motivišemo, jer nam je stalo da pokažemo da jesmo za najveće domete", odgovorio je Vladimir Lučić.

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC