• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: U nedjelju odgovornost na ABA ligi

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije kazao je da odgovornost za novi duel Crvene zvezde Telekom i Partizana mt:s imaju čelnici ABA lige.

 Đilas: U nedjelju odgovornost na ABA ligi  Izvor: MONDO

Poslije nemilih scena u Kragujevcu i prekida finala Kupa Radivoja Koraća, košarkaši Crvene zvezde i Partizana mt:s ponovo bi trebalo da se sastanu za manje od nedjelju dana - 17. februara u hali Pionir.

Tada je na programu 21. kolo ABA lige, a domaćin novog "vječitog derbija" je Crvena zvezda.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, koji je u subotu uveče bio jedan od onih koji su donijeli odluku da se zbog divljanja navijača meč u dvorani Jezero prekine, kaže da ovaj put svu odgovornost imaju čelnici regionalnog takmičenja.

"Što se tiče domaće lige, odlukom klubova ona je izdvojena iz Saveza. Ja sam spreman da se vrati u okrilje Saveza kako bi imali mogućnost da zaista delamo. Do tada KSS će se baviti momcima koji su kandidati za reprezentativne selekcije, razvojem košarke i mladih, kao i pokušajima meditacije kako bi se izbjeglo ovo što se dešava", rekao je Đilas.

Košarkaši Crvene zvezde su u nedjelju uveče u hali Jezero, bez prisustva publike, savladali Partizan sa 78:69.

Meč je počeo dan ranije, ali je poslije incidenata prekinut u trećoj četvrtini, a dogovorom dva kluba i čelnika KSS, odlučeno je da u ponedjeljak bude odigran preostali dio utakmice.

Đilas je u nedjelju popodne na konferenciji za medije zatražio pomoć, a nakon toga prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će država, kada je u pitanju huliganizam na sportskim terenima, uraditi svoj posao.

Predsjednik KSS je istakao da ga raduje što je država najavila odlučnu borbu protiv izgrednika na sportskim manifestacijama.

"Država će reagovati i pokušati da sva sportska zbivanja, ne samo košarkaška, oslobodi onih koji to koriste za oslobađanje frustracija i negativne energije", dodao je Đilas pred novinarima poslije finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC