• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žurka uz trubače na Malom Kalemegdanu

Oko hiljadu navijača Crvene zvezde dočekalo košarkaše na Malom Kalemegdanu poslije osvojenog Kupa Radivoja Koraća.

 Žurka uz trubače na Malom Kalemegdanu Izvor: MONDO

Dugo su Zvezdaši čekali na trofej košarkaškog kluba, još od 2006. godine.

On je konačno stigao u nedjelju, 11. februara 2013, u dvorani Jezero u Kragujevcu. Crvena zvezda Telekom pobijedila je Partizan mt:s i osvojila treći pehar Kupa Radivoja Koraća, a ukupno šesti trofej nacionalnog Kupa u svojoj istoriji.

Nažalost, "vječiti derbi" nije protekao u željenoj atmosferi pošto je zbog incidenata utakmica morala da se igra iz dva dijela. Počela je u subotu pred krcatim tribinama, a završila se u nedjelju pred stotinak redara, novinara, čelnika KSS, predstavnika klubova i njihovih sponzora.

Prvi dio obilježila je velika neizvjesnost, dok je u drugom Zvezda potpuno dominirala. U trenutku prekida rezultat je bio 43:43, a onda su u tih posljednjih 14 minuta i sedam sekundi crveno-bijeli došli do 78:69.

Kraj utakmice označio je i početak velikog slavlja u Kragujevcu, ali i u Beogradu.

Ubrzo, navijači Zvezde su se dogovorili da dočekaju ekipu Vlade Vukoičića ispred klupskih prostorija na Malom Kalemegdanu i nadoknade odsustvo iz hale.

Uprkos niskoj temperaturi, skupilo se oko 1.000 Delija, a do dolaska košarkaša u centru pažnje bili su trubači. Uz pjesme "Đurđevdan", "Marš na Drinu" i druge, atmosfera se polako zagrijavala, međutim, ni u trenucima slavlja nije se zaobišlo sa vrijeđanjem Partizana i njegovog trenera Duška Vujoševića...



Kada su Igor Rakočević, Demarkus Nelson, Vuk Radivojević i ostali stigli na Mali Kalemegdan navijači su se preselili na tribine košarkaških terena i uz "bakljadu" razvili transparent sa porukom: "Navijači Zvezdini su najbolji na svijetu i nikada svome klubu nisu nanijeli štetu".

Uslijedilo je zajedničko pjevanje, a kao najglasnije izdvojile su se pjesme "Sad si uzeo trofej Igoree, Igoree" i "Osvojićemo sve, osvojićemo sveee".

Žurka, tokom koje su mnogi imali priliku da se slikaju sa trofejom "Žućkova ljevica", a neki i da dođu do majica koje su nosili igrači, sa natpisom "Pobjednik Kupa 2013" naprijed i "Kup je naš" pozadi, završila se oko pola sata iza ponoći.

Slavlju su sve vrijeme prisustvovali predsjednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović i potpredsjednik kluba Andrej Vučić.

Inače, novi "vječiti derbi" zakazan je već za narednu nedjelju u 21. kolu ABA lige. Zvezda je domaćin, a termin utakmice u Pioniru je 21 čas.

(MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC