• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Dule htio sekund prije kraja?

Između svega ostalog, finale Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde obilježio je tajm-aut trenera crno-bijelih sekund prije kraja.

 Šta je Dule htio sekund prije kraja? Izvor: MONDO

U košarci postoje mnoga pisana i neka nepisana pravila.

Jedno od njih je da se, kada je sve već riješeno, a koš-razlika ne igra nikakvu ulogu - ne traži tajm-aut.

To važi za ekipu koja napada, a gubi. Takođe, ako posljednji napad ima ekipa koja je već obezbijedila pobjedu, jedna od etičkih normi je da se ne ide na koš već se "otapka" lopta do posljednje sirene i onda se pruži ruka ruci.

To je sport, to je košarka.

Ali, ovoj srpskoj, naročito kada su u pitanju Partizan i Crvena zvezda, odavno su prestale da postoje etičke norme i da se poštuju i pisana, a tek nepisana pravila.

Posljednji u nizu gafova sa obje strane napravio je trener Partizana Duško Vujošević sekund prije kraja finala Kupa Radivoja Koraća, dvodnevnog takmičenja koje će u analima ostati upisano kao najtužnije ikada. Nakon što je u nedjelju uveče u Kragujevcu prekinuta finalna utakmica crveno i crno-bijelih zbog nereda koji su izazvali navijači, a potom i "bliskog susreta" Vujoševića i njegovog dugogodišnjeg "neprijatelja" Nebojše Čovića, meč je odložen i bio nastavljen bez prisustva publike dan kasnije.

Crvena zvezda je u preostalih 14 minuta od rezultata 43:43 sačekala svojih "pet minuta" i serijom 14:0 riješila finale. Svima je u "Jezeru", a nije bilo mnogo prisutnih (samo zvanične osobe dva kluba), bilo jasno da je Crvena zvezda osvojila prvi trofej poslije sedam godina kada je sekund prije kraja, pri rezultatu 69:78, Vujošević zatražio tajm-aut i na 60 skundi odložio slavlje najvećeg rivala.

Vujošević je uredno nacrtao akciju, koju su kasnije navijači Crvene zvezde podrugljivo nazvali "napad za deset poena", koju ispostavilo se nije ni trebalo sprovoditi u djelo jer rival nije ni želio da igra odbranu. Trojka Dragana Milosavljevića nije prošla kroz obruč, Partizan je ostao bez šestog uzastopnog trijumfa u Kupu, odnosno bio zadržan na "minus 9".

Pogledajte...

Duletov potez samo je posljednji, ne i prvi u nizu ove sezone. On i njegov rival sa klupe Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić napravili su mali "šou" ili "lakrdiju" u utakmici dva tima u ABA ligi 28. oktobra prošle godine u "Pioniru", kada su jedan za drugim tražili minute odmora u posljednjim sekundama, a sve je odavno bilo riješeno.

Tada, trener gostujuće ekipe je pozvao minut odmora, a odmah mu je odgovorio Duško Vujošević - novim tajm-autom. Tek što su igrači Radničkog krenuli po loptu, sudije su im pokazale da se vrate kod klupe, jer je pozvan novi tajm-aut! To je izazvalo oduševljenje Partizanovih navijača, koji su, isprva, negodovali što je Muta Nikolić na minut prije kraja uopšte tražio tajm-aut.

Upitan o čemu se tu, zapravo, radilo, Nikolić, koji je izašao prvi pred novinare, rekao je da nije bila riječ o provokaciji, ali je i primjetio da je "neko odavno preosjetljiv".

"Ja samo radim svoj posao. Tražio sam tajm-aut kako bih smanjio razliku. Utakmica je bila već izgubljena, ali sam htio da vježbamo za neke utakmice kada će razlika, možda biti tri poena. To nije bila provokacija. To što su oni osjetljivi, možda vi to ne znate, ali meni je to jasno odavno", rekao je trener Radničkog.

Nije se dugo čekalo na repliku trenera Partizana mt:s:

"Vjerovatno je njihov trener hteo da smanji razliku, a ja da je sačuvam. Ako je neko na to preosjetljiv, ja ne znam šta bih vam rekao..."

O čemu je u Kragujevcu bila riječ - nije poznato (za sada). Postoji čak i verzija po kojoj je Vujošević sve uradio zbog toga što inače ne dozvoljava snimanje njegovih tajm-auta, zbog čega je isto zatražila u Crvena zvezda nedavno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC