• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđušić za MONDO: Idem u Virtus, srećan sam

Doskorašnji bek Partizana mt:s nastaviće karijeru u Bolonji, u redovima nekadašnjeg prvaka Evrope. "Drago mi je što ostajem crno-bijeli".

 Anđušić za MONDO: Idem u Virtus, srećan sam  Izvor: MONDO

Danilo Anđušić pronašao je novi klub, istih boja!

Srpski reprezentativac, rođen 1991, potpisaće četvorogodišnji ugovor sa slavnim Virtusom, čiji dres su nekada nosili Predrag Danilović, Zoran Savić, Marko Jarić, ali i Manu Đinobili, Antoan Rigodo...

Perspektivni bek otputovaće u Bolonju u naredna dva-tri dana da obavi i posljednje formalnosti, nakon čega bi mogao da debituje već u nedjelju, na gostovanju u Varezeu.

Anđušić je bio bez angažmana otkako se krajem decembra sporazumno razišao sa Partizanom mt:s, sa ciljem da ode tamo gdje će imati veću minutažu i značajniju ulogu.

"Prezadovoljan sam, pogotovo što ću opet biti crno-bijeli. Idem u klub sa velikom tradicijom, koji je dva puta bio prvak Evrope. Posebno mi je drago što idem u klub u kojem su igrali mnogi veliki košarkaši, pogotovo predsjednik Partizana Predrag Danilović, ali i takve zvijezde kao što su Manu Đinobili, Raša Nesterović, Zoran Savić", rekao je Anđušić za MONDO.

Upitan da li očekuje da se odmah izbori za mjesto u ekipi, Ađušić je odgovorio da ima samopouzdanja.

"Prošlo je duže vrijeme otkako sam raskinuo ugovor sa Partizanom, ali sam se spremao i jedva čekam da odem u Italiju, upoznam klub i saigrače".

Virtus je dva puta bio šampion Evrope (1998, 2001) i čak 15 puta prvak Italije, ali već dugo nije tim koji uliva strahopoštovanje, kao u vrijeme kada je trener bio Etore Mesina.

U konkurenciji 16 klubova Serije A, crno-bijeli zauzimaju dvanaesto mjesto, sa sedam pobjeda i 11 poraza. Zvijezde tima su Anđelo Đilji, Mejson Roka, Stiven Smit i Riki Majnard, a u sastavu je i Šveđanin Anton Gadeforš, nekada član Radničkog iz Kragujevca.

MONDO je upitao Anđušića da li je gledao finale Kupa "Radivoja Koraća" koji je Partizan, poslije ružnih scena, izgubio od Crvene zvezde.

"Bile su baš ružne scene. Prvog dana bila je gusta utakmica, znam kako je bilo teško igračima da se vrate u onako praznu halu i da igraju u onakvoj atmosferi. Zvezda je odigrala veoma dobro u nastavku, potvrdila je da ima kvalitetan i iskusan tim. Meni je, naravno, žao doskorašnjih saigrača, ali očekujem da će tokom sezone dodatno sazreti i da će moći da se bore za titulu", odgovorio je Anđušić.

(I. B. - P. V.- MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC