• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Protiv Ulma na "mišiće"

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poslije osvojenog Kupa Koraća nemaju puno vremena za slavlje. Već u srijedu ih čeka duel sa Ulmom.

 Vukoičić: Protiv Ulma na "mišiće" Izvor: MONDO

Poslije napornog vikenda i burnog finala nacionalnog Kupa, košarkaši Crvene zvezde u nedjelju uveče su do iza ponoći slavili prvi trofej još od 2006. godine.

Crveno-bijeli, međutim, nemaju mnogo vremena za uživanje, pošto ih u srijedu čeka duel sa Ulmom u 5. kolu Last 16 faze Evrokupa (19.30, hala Pionir), a potom u nedjelju novi okršaj sa Partizanom mt:s, ovaj put u ABA ligi.

Trener Vlada Vukoičić nada se da će pozitivna atmosfera pomoći igračima da izvuku maksimum iz sebe i odigraju na visokom nivou.

"Nadam se da ćemo na krilima pobjede u Kupu Radivoja Koraća, iz pozitivne atmosfere uspjeti da iscrpimo energiju i odigramo dobro sa Ulmom. Utakmicu moramo da izvučemo na 'mišiće' i iz glave".

Vukoičić je istakao da je prije početka druge faze takmičenja Ulm bio potcijenjen, ali da je, ipak, pokazao kvalitet i da se opravdano bori za plasman u četvrtfinale.

Sve ekipe u Grupi L imaju po dvije pobjede i dva poraza.

"Posljednjih mjesec i po dana su podigli formu i opravdano konkurišu za plasman u narednu rundu. Ekipa je sastavljena od mnogo Amerikanaca i uz solidne njemačke igrače čini atipičan ofanzivni tim. Poznati su kao ekipa koja postiže veliki broj poena, imaju veliki procenat šuta za dva i tri poena i timski dobro postižu poene sa linije za slobodna bacanja, imaju oko 82 odsto".

Zvezda je u prvom dijelu takmičenja pobijedila Ulm u gostima rezultatom 100:95.

"Rej Alen i Džon Brajant su im najbolji igrači, a ako im protivnik dozvoli ofanzivnu igru teško će stići do pobjede. U prvoj utakmici smo igrali dobro u napadu i kontrolisali odbranu, a vidjećemo da li ćemo to i sutra uspjeti", rekao je Vukoičić.

Crveno-bijeli su u nedjelju osvojili Kup Radivoja Koraća, pošto su u Kragujevcu pobijedili Partizan sa 78:69. Vukoičić je rekao da nije lako vratiti ekipu, pošto će njegov tim za šest dana odigrati pet utakmica.

"Dobro ćemo procijeniti kakva je situacija kod igrača, pošto imamo jedan broj povrijeđenih. Demarkus Nelson je skrenuo zglob i ima problem sa koljenom. Nije toliko ozbiljno koliko se u prvi mah činilo, a u toku dana će biti poznato da li će moći da igra", rekao je Vukoičić.

Sve karte za utakmicu su rasprodate, a Vukoičić je pozvao navijače da navijaju sportski, pošto bi u suprotnom čelnici Evrokupa ponovo oštro kaznili Crvenu zvezdu.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC