• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verko: Kragujevac je bio odličan...

Prvi čovjek grada u kojem je održano finale Kupa Koraća kaže da je Kragujevac bio odličan domaćin, a da su incidenti bacili sjenku na organizaciju.

 Verko: Kragujevac je bio odličan... Izvor: MONDO

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović smatra da je organizacija finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u dvorani "Jezero" bila vrhunska, a da je ono što se desilo u finalu bila velika bruka.

"Mi kao Grad Kragujevac sigurno ćemo se ponovo kandidovati, kako za organizaciju završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u košarci, tako i ostalih sportskih takmičenja. U svakom ćemo se slučaju kandidovati ponovo", rekao je Stevanović agenciji Beta.

Finalna utakmica ovogodišnjeg Kupa Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u nedjelju u trećoj četvrtini pošto su izbili incidenti na tribinama i na terenu. Meč je nastavljen sutradan pred praznim tribinama, a trofej su osvojili crveno-bijeli pobjedom od 78:69.

"Organizacija cjelokupnog takmičenja je bila vrhunska. Jeste da nisam prisustvovao finalu, bio sam dan ranije, a to što se desilo u nedjelju, jeste jedna velika bruka koja nas prati. Ja prosto ne mogu da povjerujem da se to desilo u mom gradu i moram da napomenem da su sve strukture postupile u pravi čas i kako je trebalo, ali ne možete da kontrolišete masu i ja ne mogu da razumijem navijanje i ponašanje tih ljudi kao to veče", kazao je Stevanović.

On je naveo da je jedini način da se zaustavi nasilje na sportskim manifestacijama da se uvedu zakoni poput onih u Velikoj Britaniji.

"Žandarmerija je postupila na pravi način u pravom trenutku, samo jednostavno to nije moglo da se zaustavi kako je trebalo. Mi moramo naše zakone da prilagodimo, tačnije da budu kao u Engleskoj, jer to ne može ni na koji drugi način da se suzbije. Ne možemo da uredimo navijanje na tribinama, ako nemamo zakone i ako se ti zakoni ne poštuju", kazao je Stevanović.

Na pitanje da li je čuo da su tokom finalne utakmice na velikom broju automobila s beogradskim tablicama izbušene gume, on je kazao da ne može da povjeruje da je to uradio neko od Kragujevčana.

"Čuo sam za to i stvarno ne mogu da povjerujem da je to neko od Kragujevčana uradio. To su vjerovatno radili pod dejstvom nečega i to mi je stvarno nerazumljivo. Mi svi volimo Beograd i može neko da ne voli Partizan, a da voli Zvezdu, ali to je potpuno ludilo", kazao je gradonačelnik Kragujevca.

Stevanović je dodao da "već ima neke dogovore" da ženska rukometna reprezentacija Srbije u Kragujevcu bude domaćin nekih utakmica u decembru.

(Beta, foto: Tanjug/Miloš Milivojević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC