• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda opijena slavljem

Njemački Ulm ubjedljivo pobijedio Zvezdu usred Beograda u 5. kolu Evrokupa. Zvezda ispala. Ni Dejan Stanković, ni prosdba na terenu, nisu pomogli.

 EVROKUP: Zvezda opijena slavljem  Izvor: MONDO

Njemački Ulm je u četvrtfinalu Evrokupa, a Crvena zvezda Telekom se oprašta od takmičenja, jer joj ni eventualna pobjeda nad Galatasarajem u Istanbulu ne može donijeti prolaz.

U eventualnom krugu, dakle kada bi Uniks (koji je ranije u srijedu dobio Galatasaraj), Ulm i Zvezda imali po tri pobjede i tri poraza, crveno-bijeli bi imali najlošiju koš-razliku. Zvezda je dobila Ulm u Njemačkoj 100:95, ali je sada izgubila većom razlikom.

Crvena zvezda - Ulm 78:92 (19:22, 19:24, 18:21, 22:25) u 5. kolu Evrokupa.

Bez povrijeđenog Damarkusa Nelsona, čije se odsustvo itekako osjetilo, ali i zbog umora od učešća na završnom turniru Kupa "Radivoja Koraća", Zvezda je bila bez energije, bez agresivnosti. Uz to, njemački Ulm je još jednom pokazao da je vrlo nezgodna ekipa, kojoj, ako krene šut, može da ostvari pobjedu i na vrućim terenima kakav je "Pionir".

Da neće dobro ići po Zvezdu u ovoj utakmici moglo je da se nasluti već na startu meča. Ulm je pogađao sve, igrali su košarku "trči i pucaj", a na nesreću crveno-bijelih, gotovo svi šutevi su prolazili kroz mrežicu domaće ekipe.

Vodio je Ulm 14:7, potom 16:9... Krajem druge četvrtine serijom 9-0 (od rezultata 33:33 do 42:33), njemački tim je ponovo stekao solidnu prednost.

U poluvremenu utakmice, na parketu dvorane "Pionir" neobičan događaj. Jedan momak, navijač Zvezde izveo je svoju djevojku i zaprosio je. To je dalo dodatni naboj na tribinama, pa se to donekle odrazilo i na parket. Zaigrala je Zvezda agresivnije i uspjela je da se približi gostima. Agresivnost i tvrđa odbrana je nedostajala Zvezdi u prvom dijelu.

Međutim, oporavak domaćina nije dugo trajao.

Nova serija Ulma od 8-0 za vođstvo 57:44, koju je prekinuo Igor Rakočević trojkom. Rakočević je, zapravo, bio jedini šuterski raspoloženi igrač u redovima domaće ekipe, ali se moraju istaći i neke njegove "rupe" u odbrani. Probao je Vlada Vukoičić i sa Aleksandrom Cvetkovićem, ali su njemu ruke bile "vezane".

Kada je Stiven Esterkamp na početku posljednje četvrtine pogodio "trojku" (70:56), a potom neuhvatljivi Rej Alen vezao četiri poena, Ulm je otišao na ogromnih +18 (74:56). Bilo je jasno da Zvezdi prijeti poraz i to više nego ubjedljiv.

Zvezda je napravila posljednji trzaj pri rezultatu 61:79. Napravila je seriju 7-0, ali je Lens Džiter tada pogodio frustrirajuću trojku, sa više od osam metara! To je demoralisalo i igrače Zvezde i navijače.

Ulm je do kraja odigrao pametno, a Rej Alen pravu simultanku. Meč je završio sa 26 poena, a njemu uz rame bio je Esterkamp sa 20.

Kod Zvezde Rakočević 24 poena, a dvocifreni su još samo bili Majk Skot i Raško Katić sa po 11 poena.

STANKOVIĆ: SRCE DA STANE!



Trener Zvezde Vlada Vukoičić konstatovao je da njegov tim nije mogao ništa protiv raspoloženog Ulma, umora...

"Imamo opravdanje sa jedne strane, ali očekivali smo bolje veče. Šta je, tu je, idemo dalje... Možda je i pobjeda Uniksa u Kazanju, što nam nije odgovaralo, uticala na moral kod igrača. Priželjkivali smo i očekivali pobjedu. I to što smo nastupili bez Nelsona je dosta uticalo na rezultat i našu igru. Trener Ulma nas je iznenadio postavom, u kojoj čak sedmorica igrača ima vrlo visok procenat šuta za tri, preko 35 odsto. Mi smo uspjeli da zaustavimo njihove visoke igrače, ali su nam drugi pravili problem. Nismo uspjeli da branimo tranziciji i šuteve s polja. Apsolutno zaslužena pobjeda", rekao je Vukoičić.

U Zvezdi su znali da Nijemci imaju vrlo opasne šutere.

"Znali smo da Ulm dobro šutira, oni su atipična ekipa. Imali su više pokušaja za tri nego dva poena, što je poremetilo koncepciju naše odbrane".

Zvezda narednu utakmicu igra protiv "vječitog rivala" u okviru ABA lige. U ekipu se vraća Demarkus Nelson, najavio je Vukoičić.

"Potreban nam je jedan dan odmora, a on dolazi sutra. Milsim da će Nelson da bude spreman što će nam puno pomoći. Poslije imamo još dva dana rada, gdje moramo da se spremimo da protiv Partizana izgledamo bolje nego večeras".

Utakmicu u "Pioniru" posmatrao je i proslavljeni srpski fudbaler, sada član Intera, a nekada Crvene zvezde Dejan Stanković.

"Prvi put sam ovdje, 15 godina nisam mogao da dolazim u halu 'Pionir' zbog obaveza. Kada sam ušao i kada je grunulo, proradile su emocije i moram da priznam da ovo nije dobro za srce. Pratio sam utakmice košarkaškog tima i rezultate ove sezone, osvojili smo Kup, pobjede nadahnjuju i donose dobru atmosferu", rekao je Stanković novinarima u dvorani.

On je pohvalio kapitena Igora Rakočevića, koji se ove sezone vratio u Zvezdu.

"Kada smo imali 16 godina slikali smo se zajedno za Zvezdinu reviju. Vidi se da nije došao da odradi posao, već se trudi i posjeduje zavidan kvalitet. Svaka mu čast", dodao je Stanković.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC