• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđe Korać: Neka ostane Kup Koraća!

Rođeni brat našeg legendarnog košarkaša demantuje da je zbog incidenata u Kragujevcu zahtijevao da se takmičenju promijeni ime.

 Đorđe Korać: Neka ostane Kup Koraća!  Izvor: MONDO

Đorđe Korać neprijatno je iznenađen pisanjem pojedinih medija, po kojima on traži da se pobjedniku nacionalnog Kupa više ne dodjeljuje "Žućkova levica" i da to takmičenje ubuduće ne nosi ime Radivoja Koraća.

"Nemam riječi koliko sam iznenađen, jer sam kao fudbalski trener dao bar 1.000 intervjua, ali ovako nešto mi se nikad nije desilo. U tekstu koji je objavljen, istina je samo da živim u Francuskoj, u Eks-an-Provansu. Sve ostalo je izmišljeno", rekao je Korać za zvanični sajt KSS.

Potpredsjednik Saveza Dejan Tomašević pozvao je Radivojevog brata, kako bi izrazio žaljenje što je događajima vezanim za finale Crvena zvezda - Partizan, možda, ukaljano ime jednog od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

Đorđe Korać ističe da nema potrebe da mu se bilo ko izvinjava i da bi volio da zna "kome je u interesu ova montaža i o čijoj se skrivenoj namjeri radi".

"U tekstu piše da sam bio zgrožen događajima iz Kragujevca, dok sam gledao utakmicu. Nisam ni znao da je prošlog vikenda održan finalni turnir, tako da TV prenos nisam gledao. Takođe, velika je neistina da je porodica teško podnijela sve što se dešavalo. Jedini član porodice Radivoja Koraća sam ja. Majka je umrla prošlog avgusta, stričevi još ranije".

Korać je dodao da problem huligana postoji širom Evrope, pa i na drugim kontinentima.

"Navijači znaju da naprave izgrede u Parizu, Lionu, Marseju, Lilu... Bio sam trener i u Rijadu, lokalni derbi obezbjeđivala je vojska i opet je bilo incidenata. Naravno da bi trebalo učiniti sve da sportski događaj protekne u fer atmosferi, da publika uživa u košarci i da na kraju pobijedi najbolji".

Nacionalni Kup nosi ime Radivoja Koraća od sezone 2002/03, a od ove godine se pobjedniku dodijeljuje replika trofeja nekadašnjeg evropskog takmičenja, koje se takođe zvalo po popularnom Žućku.

Tako će i ostati.

"Ko sam ja da nekom nešto zabranim? Naprotiv, ponosan sam što su ljudi iz našeg Saveza uzeli original iz muzeja FIBA, napravili kopiju i omogućili da Radivojevo ime i dalje živi kroz srpski Kup", završio je Đorđe Korać, po profesiji slikar grafičar.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC