• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK CZ: Sponzora nema, Boža neće, Čović možda

Radna grupa Crvene zvezde obaviće u sredu razgovor sa Nebojšom Čovićem oko moguće saradnje sa FMP Železnikom.

 KK CZ: Sponzora nema, Boža neće, Čović možda  Izvor: MONDO

Mesec dana po okončanju sezone još se ne nazire rešenje za složenu situaciju u Košarkaškom klubu Crvena zvezda.

Radna grupa, formirana sa ciljem da pronađe adekvatna rešenja, konstatovala je da ne postoji zainteresovanost ni velikih privrednika, niti države da pomogne ne samo Crvenoj zvezdi, već i ostalim uspešnim sportskim kolektivima.

U saopštenju, koje je podeljeno na konferenciji za novinare, Radna grupa je saopštila da je imala niz sastanaka sa "značajnim autoritetima iz privrednog i sportskog života" i konstatovala da potencijalni sponzori nisu pokazali interesovanje da pomognu klubu.

Takođe, zaključeno je da je klub u nezavidnoj finansijskoj situaciji i da sredstva od 80.000 evra, koje je Radna grupa prikupila, nisu dovoljna za dalje funkcionisanje.

Koordinator Radne grupe, koja broji sedam članova, Mile Tomić saopštio je da je Radna grupa formirana kako bi se pripremio predlog platforme za dalje funkcionisanje kluba i da je u tom smislu odradila brojne postavljenje zadatke.

Oni su obavili pripreme oko organizovanja Sednice Skupštine sa izborom poslovnog i sportskog menadžmenta, ali i obezbeđivanjem potrebnih sredstava za dalji rad kluba.

Tomić je saopštio i da pravna situacija u klubu nije na zavidnom nivou.

"Postojećim organima kluba je istekao mandat. Radna grupa će se hitno obratiti Ministarstvu za sport kako bi se pronašla odgovarajuća osnovna pravno-zakonska rešenja za formiranje organa upravljanja".

"Klub je u stanju neizvesnosti stručnog rada i profesionalnog igračkog kadra. Ukazujemo na odsustvo vizije daljeg razvoja kluba, s obzirom na nepoznate perspektive vlasničke transformacije i nepostojanja tržišta kapitala u sportu. Posledica toga je nedostatak profilisanog pristupa sponzora i donatora", istakli su članovi Radne grupe.

Saopšteno je i da Radna grupa razmatra više varijanti razrešenja postojeće situacije. Sastavni deo koncepcije je razgovor sa Nebojšom Čovićem, kako bi se čula njegova vizija budućnosti crveno-belih kroz saradnju sa klubom FMP Železnik.

Razgovor sa Čovićem najavljen je za sredu u 15 časova na Malom Kalemegdanu, saopštio je trofejni stručnjak Božidar Maljković, jedan od članova Radne grupe.

On je dodao da je Čović pozvan na razgovor prošle srede, ali da je zbog zakazanog putovanja u Grčku sastank odložen za nedelju dana.

Maljković je istakao da je situacija u klubu veoma teška, ali saopštio i da je Radna grupa od svog formiranja, 2. jula, uspela da napravi neke pozitivne rezultate.

"Ponudu da pomognem Crvenoj zvezdi nisam mogao da odbijem, jer je ovaj klub deo mog života. Proveo sam ovde šest godina i želim da trofejni klub i dalje traje. Spasa nam nema, ali nećemo propasti. Uložili smo mnogo sati rada, obavili smo mnogo razgovora sa potencijalnim sponzorima i ako je sezona odmora, i napravili neke korake poboljšanja. Klub jeste u krizi, ali smtram da nisu uvek krize loše za klub, tako da ćemo iskoristiti poslednji autoritetu želji da popravimo stanje", rekao je Maljković.

Trofejni košarkaški trener istakao je, međutim, da neće preuzeti mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde, kao i da o tome nikada nije bilo reči.

"Neću biti trener Zvezde i nijednog trenutka nisam imao ideju da preuzmem tu funkciju u klubu. O tome sam razgovarao i sa Čovićem tokom našeg prvog susreta. Neću biti trener ni u jednoj varijanti, ali želim da pomognem klubu i učiniću sve što budem mogao", dodao je Maljković.

On je dodao da ne odbacuje mogućnost da bi mogao da bude član Upravnog odbora kluba.

"Biću član uprave, ali samo ako ljudi iz kluba to hoće. Međutim, ni to neće biti neka fiksna funkcija, jer mogu sutra da budem trener neke velike ekipe, pa ne mogu da se obavežem da ću sedeti u Zvezdi svaki dan. To, međutim, ne znači da neću provoditi sve svoje slobodno vreme kako bih pomogao Zvezdi", rekao je Maljković i dodao da je ta odluka ispravna, jer je svestan da, ukoliko se zanemari finansijski aspekt, sa Zvezdom naredne četiri godine ne bi mogao da igra Evroligu, a on je već trener u ozbiljnim godinama koji ima te ambicije.

Slobodan Vučićević, predsednik UO SD Crvena zvezda i član Radne grupe, izjavio je da pravni vakuum i nezavidna finansijska situacija neće uticati na ekipu i novu sezonu.

"Događaji u klubu neće uticati na košarku u našem klubu. Imamo igrački i stručni kadar i takmičenje u novoj sezoni će se normalno odvijati", izjavio je Vučićević, rekavši da će detaljnije o sastavu ekipe Radna grupa moći da priča za mesec dana.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC