• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI: Gordon "tajna", Nelson igra?

Crno-bijeli ne žele da otkriju kakvo je zdravstveno stanje krilnog centra, dok crveno-bijeli očekuju svog plejmejkera na treningu u petak.

 DERBI: Gordon "tajna", Nelson igra?  Izvor: MONDO

Pred košarkašima Crvene zvezde Telekom i Partizana mt:s je najvažnija od tri međusobne utakmice u dosadašnjem toku sezone.

Kup se igrao za trofej i prestiž, dok je u ABA ligi mnogo konkretniji ulog. Igra se za ono što ambicioznim klubovima život znači, a to je mjesto u Evroligi 2013/14.

I jednima i drugima se tokom finala u Kragujevcu povrijedio po jedan važan igrač, pa se tri dana uoči derbija (nedelja, 21.00) postavlja pitanje kako teče oporavak Demarkusa Nelsona i Drua Gordona.

U Zvezdi su optimisti da će Nelson zauzeti svoje mjesto u startnoj petorci, dok u Partizanu nisu željeli da komentarišu povredu mladog Amerikanca.

"Zdravstveno stanje našeg igrača je velika tajna", glasio je odgovor MONDU iz Humske 1.

Zna se da je Gordon u prvoj četvrtini finala Kupa povrijedio lijevu ruku, prilikom skoka u napadu. Poslije toga je proveo na terenu još oko dva minuta i uspio da udari atraktivnu blokadu Igoru Rakočeviću, iako je drugu ruku tom prilikom držao pripijenu uz tijelo.

Po odlasku na klupu se moglo naslutiti da je riječ o povredi nekog mišića u ramenom dijelu.

Crno-bijeli su najavili da se do subote i konferencije za novinare pred utakmicu 21. kola ABA lige neće oglašavati ni trener Duško Vujošević, ni igrači.

Demarkus Nelson je u finišu meča u ponedeljak izvrnuo skočni zglob, a onda mu je igrač Partizana pao na koljeno. MVP finala Kupa Koraća propustio je duel Evrokupa sa Ulmom, četvrtak je za cio tim slobodan dan, pa će Nelson prvi put probati da trenira u petak.

Vlada Vukoičić nada se da će tri dana pauze biti dovoljna jednom od njegovih najvažnijih košarkaša da se vrati u stroj.

Na tabeli ABA lige vodi Igokea sa skorom 15-5, ali se poslije njena dva uzastopna poraza ponovo "otvorila" borba za prvo mjesto i direktan plasman u Evroligu.

Da bi izbila na vrh, Zvezda (14-6) u preostalih šest kola mora da zabilježi dvije pobjede više od ekipe iz Laktaša - zbog 0:2 u međusobnim susretima - dok Partizanu (13-7) mnogo toga zavisi od okršaja sa direktnim rivalima.

Crno-bijeli poslije "vječitog derbija" dočekuju Olimpiju, zatim gostuju Cedeviti, pa im dolazi Igokea. Jasno je da bi i Vujoševićev tim mogao da preuzme lidersku poziciju, ako bi konačno popravio igru u napadu, stabilizovao formu i ušao u seriju pobjeda.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC