• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Sistem ne valja

Selektor Srbije smatra da koncentrisanje kvaliteta u Crvenoj zvezdi i Partizanu vodi košarku u ponor.

 Ivković: Sistem ne valja  Izvor: MONDO

Loš sistem takmičenja i odsustvo jake nacionalne lige su problemi koji nanose sve više štete igri pod obručima, ističe Dušan Ivković u intervjuu "Večernjim novostima".

"Danas više nemamo Hemofarm, FMP ili neki drugi, uslovno rečeno, manji klub, što ukazuje na to da nešto mora da se mijenja u sistemu takmičenja. Domaća liga traje samo šest mjeseci, klubovi su obezglavljeni, bez sredstava", kaže Ivković.

Srpski selektor bio je minulog vikenda u Kragujevcu, na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, gdje je prekidom finalne utakmice potvrđeno da između dva naša najveća kluba vlada atmosfera nezdravog rivalstva.

Ivković upozorava da ne bi bilo dobro da se ulaganja u košarku svedu na finansiranje Crvene zvezde i Partizana, u čijim navijačima političari vide značajan glasački potencijal.

"Na svaki način se prave ustupci, daju se donacije iz javnih preduzeća, ministarstava, a najviše novca ide Zvezdi i Partizanu. Ako se tako nastavi, doći će do koncentracije kvaliteta u dva kluba, netrpeljivost će biti sve veća i sport će strmoglavo krenuti dole".

Trofejni trener dodao je da odgovornost za ponašanje svojih navijača snose isključivo klubovi, ali i da je organizacija finala Kupa u nedjelju bila "skandalozna", prije svega zbog posjete koja je drastično premašila kapacitet dvorane.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC