• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OL STAR: Farid za pobjedu Čakovog tima VIDEO

Igrač Denvera predvodio do pobjede tim Čarlsa Barklija protiv ekipe Šakila O'Nila (163:135), u meču zvijezda u usponu NBA lige.

 OL STAR: Farid za pobjedu Čakovog tima VIDEO Izvor: MONDO

"Ol star" vikend započeo je duelom mladih nada NBA lige u Hjustonu.

U noći između petka i subote tradicionalni vikend startovao je, drugu godinu zaredom, mečom u kojem nastupaju mješovite ekipe sastavljene od rukija, igrača koji igraju svoju prvu sezonu u NBA ligi i onih koji su već drugu godinu članovi najjače lige svijeta. Sa klupe su ih predvodili, ali i birali, legendarni Čarls Barkli i Šakil O'Nil.

Barklijeva ekipa, koja je nastupala pod imenom Čakov tim, slavila je rezultatom 163:135, a predvodio ju je Kenet Farid, košarkaš Denvera, sa čak 40 poena i 10 skokova. Farid, koji je prošle sezone debitovao u NBA ligi, proglašen je za najkorisnijeg igrača meča (MVP), pošto je ostvario sjajan procenat šuta (18-22).

Najzanimljivije detalje sa meča zvijezda u usponu pogledajte OVDJE

Duel zvijezda u usponu obilježio je veliki broj poena, ali i brojni atraktivni potezi, prije svih zakucavanja, u kojima je predanjačio Farid, čime je napravio dobru uvertiru za drugo veče "ol star" vikenda, gdje je upravo prijavljen za takmičenje u zakucavanju.

"Došao sam na ovoj meč da se zabavim. Ja uvijek imam isti motiv na mečevima, da uživam tokom igre i da se zabavljam. I ovoga puta u Hjuston sam došao sa istom namjerom. Nije mi cilj bio da postanem MVP, samo sam igrao onako kako volim. Nije mi bilo važno da li ću biti najbolji na meču. I dok god budem uživao igrajući, za mene će to biti najvažnije", izjavio je Farid, koji je na draftu 2011. izabran kao 22. pik od strane Nagitsa.

U Čakovoj ekipi, osim Farida, istakli su se i Ajzeja Tomas, član Sakramenta, sa 18 poena i 10 asistencija, dok je u poraženom timu, Šakovoj ekipi, najbolji bio prošlogodišnji MVP Kajri Irving, organizator igre Klivlenda, sa 32 pogotka. Uz njega dobru partiju prikazao je i Nikola Vučević, strijelac 15 poena.

Odigran je i meč poznatih na Ol staru, na kojem je su učestvovali, između ostalih, i bivši NBA asovi Klajd Dreksler i Dikembre Mutombo, a najveća zvijezda bio Usein Bolt, najbrži čovjek planete.

Jamajčanin je potvrdio da zna da igra basket, a nekoliko puta podigao je publiku na noge zakucavanjima.

Zakucavanje Bolta sa obje ruke pogledajte OVDJE

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC