• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Mi smo blagi favoriti

"Imajući u vidu da igramo pred našom publikom i da smo prije nekoliko dana pobijedili Partizan u finalu Kupa, prednost je na našoj strani".

 Vukoičić: Mi smo blagi favoriti Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić smatra da je njegov tim blagi favorit u nedjeljnom vječitom derbiju protiv Partizana mt:s u ABA ligi.

"U normalnim okolnostima, a tu mislim da oba tima nemaju finansijske probleme i povrede, u derbiju nema favorita. Uzimajući u obzir to da igramo pred našom publikom i da smo ih prije nekoliko dana pobijedili u finalu Kupa Koraća u Kragujevcu, prednost je na našoj strani", istakao je Vlada Vukoičić, strateg crveno-bijelih.

On ipak naglašava da će to biti veoma težak meč, jer će i Partizan igrati veoma dobro.

"Partizan ima ponos, dodatnu motivaciju i biće teško. Minijatura nekog pojednica može da bude jezičak na vagi koji može da prevagne", dodao je Vukoičić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Trener crveno-bijelih je dodao da pred važan duel pokušava da spremi ekipu kao za bilo koji drugi meč.

"Ako pokušamo to da uprostimo i svedemo na običnu utakmicu, onda možemo da igramo mnogo bolje i napravimo rezultat, ali, ako se opterećujemo važnošću meča, onda to može da stvori nepotrebnu tenziju", objasnio je Vukoičić.

Zvezda bi novom pobjedom nad Partizanom nastavila sa Igokeom trku za prvo mjesto na tabeli, dok bi crno-bijeli u slučaju trijumfa povećali svoje šanse u borbi za vrh.

"Pokušavam da kod igrača spustim tenziju, utakmica je važna, ali ovo je samo jedno od 26. kola i ako tako budemo posmatrali utakmicu, bez emocija i euforije, možemo bolje da odigramo. Ne vrijedi nam pobjeda ako u preostalih pet utakmica ne odigramo dobro. Mnogo smo prošli, ali i mnogo nas i čeka. Poslije paklenog januara, imamo pakleni ferbura, a takav će biti i mart", poručio je Vukoičić.

Vukoičić je kazao da je ovo najzanimljivija sezona u ABA ligi od kada se ona igra zbog mogućnosti plasmana u Evroligu.

"Više klubova je zainteresovano da uđe na Fajnal for i na taj način izbori Evroligu. Svaka utakmica dobija na značaju, pobjeda vrijedi mnogo i ima specifičnu težinu. Partizan znamo dobro, igrali smo u regionalnom takmičenju, ali i u Kragujevcu. Nema nepoznanica i tajni, trebalo bi da to bude derbi ne samo kola, već i cijele lige", zaključio je Vukoičić.

Trener Zvezde je naglasio i da se Demarkus Nelson oporavio od povrede i da će biti spreman za duel sa crno-bijelima.

Crvena zvezda trenutno u ABA ligi zauzima drugo mjesto sa skorom 14-6, dok je Partizan na trećoj poziciji sa učinkom od 13 pobjeda i sedam poraza.

Utakmica 21. kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u nedjelju od 21 čas u dvorani Pionir.

(agencije/MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC