• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda opet dobila Partizan

Zvezda pobijedila Partizan poslije velike borbe 83:76 i gotovo sigurno će biti druga u regionalnoj ligi.

 ABA: Zvezda opet dobila Partizan  Izvor: MONDO

Partizan je imao Crvenu zvezdu, ali je ispustio. Ni u utakmici u kojoj su crno-bijeli pogodili 10 trojki, od čega Davis Bertans šest, nisu uspjeli da slave.

Zvezda je i treći put ove sezone dobila Partizan (dva puta u ABA ligi i jednom u finalu Kupa "Radivoja Koraća").

Crvena zvezda Telekom - Partizan mt:s 84:76 (23:24, 14:22, 23:11, 24:19).u derbiju 21. kola ABA lige. Zvezda gotovo sigurno ima drugo mjesto u ligi, i nastavlja pritisak na lidera, Igokeu. Partizan ima skor od 13 pobjeda i osam poraza.

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica u ABA ligi ove sezone. Partizan je bio odličan u prvom dijelu, Zvezda je odgovorila u trećoj dionici i došla do pobjede u posljednjih minut i po. Igrač utakmice Raško Katić, koji je bio nerješiva enigma za svoj bivši klub. Ubacio je 20 poena, isto koliko i Igor Rakočević, mada je on imao svoje "žute minute", izgubljene lopte i promašaje.

Ni Đorđe Gagić, Ni Žofri Lovernj, ni Dejan Musli, ni Nikola Milutinov nisu uspjeli da neutrališu Katića. Četiri centra Partizana postigli su ukupno 14 poena, šest manje od Katića!

Ne treba zaboraviti ni uloge Borisa Savovića, pa i Vuka Radivojevića. Njih dvojica su u dva navrata u finišu, kada je Partizan ubacivao trojke, odgovarali istom mjerom i značajno su doprinijeli ovakvom ishodu utakmice.

Partizan ima za čim da žali. Igrao je izvanredno u prvom poluvremenu, posebno u drugoj četvrtini, kada je vodio i +15 (46:31), ali upravo tada je stao. Čak šest vezanih penala (Lučić, Vesterman i Milosavljević). Upravo su slobodna bacanja "upropastila" crno-bijele: od 26 Partizan je pogodio 14! Pomenimo, recimo, Vladimira Lučića, koji je slobodna bacanja šutirao 0-4, a Dragan Milosavljević 1-4!

Crno-bijeli su, paradoksalno, bolje šutirali za tri poena, nego sa penala! Partizan je pogodio 10 trojki iz 20 pokušaja (na kraju meča je pokvario procenat), ali i pored toga nije došao do trijumfa. To je jedan od glavnih uzroka poraza crno-bijelih. Nedostajao je Partizanu Dru Gordon. Amerikanac jeste bio u opremi, zagrijavao se, ali je igrao tek 32 sekunde. Njegova borbenost pod obručima bi možda donijela koju loptu više...

Možda će najtužniji biti Davis Bertans koji je šutirao trojke kao u transu - šest od devet, ukupno 23 poena.

Zvezda je igrala bez energije u prvih 20 minuta, pogotovo drugih 10, isto kao protiv Ulma. S tim što je tada kraj za nju bio mnogo nepovoljniji. Agresivnija igra Zvezde u trećoj četvrtini, mnogo čvršće u defanzivi donijeli su joj preokret, jer je Partizan bio u krizi napada.



Partizan je olako prokockao prednost stvorenu u drugoj četvrtini, ali je Zvezda svu tu energiju potrošila na stizanje prednosti rivala. Imao je Partizan+8 (50:42) u trećoj četvrtini, ali je Zvezda preokrenula i povela 55:52. Za devet minuta treće četvrtine, Partizan je dao samo šest poena, da bi potom uslijedila trojka Bertansa...

Pravu šah partiju odigrali su crveno i crno-bijeli u posljednjoj četvrtini. Igralo se koš za koš, a crno-bijeli su nastavili da promašuju sa linije penela. Mladi Bojan Bogdanović preuzeo je tada odgovornost u Partizanu i vukao je ekipu.

Bertans je pogodio novu trojku za 68:65, odmah je uzvratio Savović. Potom je i Leo Vesterman pogodio za tri, odmah je odgovorio Radivojević (75:75). Čini se i ključni trenutak utakmice.

Uspjela je Zvezda potom da veže nekoliko poena (Katić i Savović), a Partizan više nije mogao da pogodi za tri.

To je treća pobjeda u nizu Zvezde nad Partizanom u sezoni, a prvi put od sezone 1999/2000. se dogodilo da jedna ekipa tri puta dobije Partizan. To je tada uspjelo podgoričkoj Budućnosti.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Braun 2, Subotić 12, Rakočević 20, Lazić, Simonović, Savović 15, Katić 20, Samardžiski 6, Radivojević 3, Nelson 6, Skot 0.

PARTIZAN MT:S: Lovernj 6, Milutinov, Vesterman 10, Gordić 4, Lučić 4, Milosavljević 8, Bogdanović 13, Gagić 4, Musli 4, Čakarević, Gordon, Bertans 23.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC