• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički kao pesnica!

Kragujevčani srećni zbog pobjede nad Cibonom, koja im omogućava da se u preostalih pet kola bore za odlazak na Fajnal for.

 Radnički kao pesnica!  Izvor: MONDO

Srećno i spretno, u borbi "prsa u prsa", Radnički je savladao Cibonu poslije dva produžetka (105:101) i došao do pobjede koja bi mogla da ga napokon lansira na evropsku scenu.

Ekipa Miroslava Nikolića sustigla je Partizan i Budućnost (13-8), Cedevita ima pobjedu manje i to je kvartet koji će najozbiljnije konkurisati za treće i četvrto mjesto na tabeli.

Aleksandar Ćapin ne samo da je bio statistički najkorisniji u okršaju sa Zagrepčanima (32 poena, indeks 36), već je bio direktni spasilac Radničkog sa po dva slobodna bacanja za izjednačenje na kraju regularnog toka i prvog produžetka.

"Stvarno smo se namučili, Cibona je očigledno mnogo bolja nego što je bila u prvom krugu, kada smo ih savladali u gostima", rekao je Ćapin.

"Promašili smo dosta otvorenih šuteva, ali smo se borili. Skupili smo se kao pesnica kada je bilo najpotrebnije i na kraju imali dovoljno snage da pobijedimo. U sljedećem kolu idemo Širokom i ta utakmica nam je sada najvažnija".

Radnički je igrao vrlo loše u odbrani - dozvolio je "cibosima" da ubace preko 50 odsto šuteva iz igre, uključujući 14 trojki iz 25 pokušaja.

Ćapin (3/9), Borisov (0/8) i ostali ispromašivali su se u šutu za tri poena (ukupno 11/37), ali su to nadoknadili sa 15 ofanzivnih skokova više i 14 izgubljenih lopti manje!

Trener Nikolić istakao je zasluge publike za važan trijumf i dodao da se mnogi igrači nisu psihološki oporavili od debakla u polufinalu Kupa Koraća, kada je bilo 90:64 za Crvenu zvezdu.

"Pobjedi se ne gleda u zube. Držimo korak sa rivalima, ali moramo da ostanemo na zemlji. Nećemo odustati od Fajnal fora, samo podsjećam da je naš cilj Evropa, dakle da završimo u šest najboljih na Jadranu", istakao je Nikolić.

Popularni Muta ima računicu za odlazak na završni turnir.

"Prvo moramo da pobijedimo Široki, koji je jako nezgodna ekipa na svom terenu. Ako hoćemo na Fajnal for, do kraja smijemo da izgubimo samo jednu utakmicu, a to ne smije da bude ona protiv Budućnosti".

Podgoričani stižu u Kragujevac 4. marta, potom Radnički ide u Zadar i Split, pa u posljednjem kolu dočekuje Zvezdu, što bi za obje ekipe mogao da bude meč odluke.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC