• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dozet: „Bili smo pod velikim pritiskom“

Kapiten Igokee maestralno odigrao utakmicu protiv Zadra ubacivši 21 poen za 26 minuta provedenih na parketu.

 Dozet: „Bili smo pod velikim pritiskom“ Izvor: MONDO

Košarkaši Igokee pobijedili su sinoć u Laktašima ekupu Zadra 90:75, u meču 21. kola regionalne ABA lige. Tom pobjedom aleksandrovčani su prekinuli niz od dva uzastopna poraza, čime su zadržali vodeće mjesto na tabeli sa pobjedom više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Odličnu partiju u redovima „igosa“ pružio je kapiten Milan Dozet koji je postigao 21 poen za 26 minuta provedenih u igri. Posebno ubjedljiv bio je njegov šuterski učinak: 3-4 za dva poena, 4-6 za tri i 3-3 sa linije slobodnih bacanja.

Vođa ovog tima aleksandrovčana naglašava da je ekipa prebrodila malu rezultatsku krizu i da nastavlja borbu za plasman u Evroligu.

„Bila je ovo veoma važna utakmica za nas, jer smo morali da dobijemo Zadar poslije dva vezana poraza. Bili smo pod velikim pritiskom, a znamo da je uvijek teško igrati kada imaš pritisak na leđima“, kazao je Dozet.

Igokea je odlično počela susret i za svega dva minuta imala prednost od 7:0 i 9:2. Međutim, Zadar je još jednom pokazao da je nezgodan protivnik, pa je dobrih 10 minuta bio u vođstvu (9:12, 21:25, 23:29). A onda je na scenu stupio upravo Dozet koji je sa tri trojke vratio prednost svom timu u velikom preokretu koji je Igokea imala od sredine druge četvrtine.

„Imali smo uspona i padova u igri, ali je najvažnije da smo pobijedili. Ostali smo na vrhu tabele i dalje konkurišemo za Evroligu. Poslije ove pobjede lakše se diše, ali ima još pet utakmica do kraja koje moramo odigrati maksimalno ozbiljno i odgovorno“, kazao je kapiten aleksandrovčana.

Poslije 21 odigranog kola, Igokea je lider ABA lige sa 16 pobjeda i pet poraza. Druga je Crvena zvezda koja ima pobjedu manje, ali i lošiji međusobni skor sa aleksandrovčanima, jer su dva puta poraženi.

Do kraja regularnog dijela ABA lige Igokea je će najprije gostovati kod MZT-a u Skoplju, zatim će dočekati Solnok, pa će u goste kod Partizana. U pretposljednjem kolu Aleksandrovčani će ugostiti Krku, dok u zadnjem 26. kolu ići na megdan Ciboni u Zagrebu.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC