• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Tijesan poraz Zvezde za kraj

Crveno-bijeli u glavnom gradu Turske izgubili od Galatasaraja 84:85 i utakmicom bez takmičarskog značaja oprostili se od Evrokupa.

 EK: Tijesan poraz Zvezde za kraj  Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić odveo je u Istanbul ekipu bez nekolicine igrača, ali sa željom da pobjedom završi učešće u Last 16 fazi Evrokupa.

Jedna sporna odluka i neslaganje sudijskog trija Hristos Hristodulu, Janis Fufis (Grčka) i Marcin Kovalski (Poljska) dijelili su njegove izabranike od pobjede za popravljanje utiska.

Dvije sekunde prije kraja meča i pri vođstvu Galate 85:84, Vuk Radivojević pogodio je trojku sa desetak metara poslije faula. Međutim, arbitri nisu odmah donijeli jedinstvenu odluku da li se koš priznaje, pa su poslije konsultacija ostavili rezultat nepromijenjenim.

GALATASARAJ - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 85:84 (27:20, 22:22, 16:25, 20:17)

Crveno-bijeli nisu u završnici šutirali slobodna bacanja zato što domaći nisu ispunili bonus, pa je Radivojević bio primoran da potom još jednom "opali" sa slične udaljenosti, ali iz tog pokušaja nije bio precizan...

Epilog meča biće lijepa satisfakcija za domaće, koji su takođe eliminisani iz takmičenja. Nastupili su bez plejmejkera Karlosa Aroja (iako je bio u protokolu) i sa Milanom Mačvanom. Srpski internacionalac proveo je na terenu 22 minuta i ubacio dva poena.

Kombinovani sastav gostiju (bez Igora Rakočevića, Raška Katića, Majkla Skota i skrajnutog Eltona Brauna) predvodio je Boris Savović sa 20 poena (4/8 za tri) i 13 skokova.

Upravo je Savović pri vođstvu Zvezde sredinom posljednje četvrtine (77:70) promašio zakucavanje, poslije kojeg su domaći napravili seriju 13:3 i preuzeli prednost.

Radivojević i Nelson su u završnici uspijevali samo da je smanje na poen zaostatka.

Iz Grupe L u narednu fazu plasirali su se njemački Ulm i ruski Uniks.

GALATASARAJ: Gordon 12, Sonmez, Korkmaz 5 (4 as), Markoišvili 17, Atsur 9, Sanli 16 (10 sk), Aldemir (11 sk), Ndong 1, Mačvan 2, Arojo, Arslan 17 (4/4 za tri), Dadli 6 (8 sk).

ZVEZDA: Cvetković, Subotić 2, Mitrović 8, Lazić 11, Simonović 1, Milovanović 3, Savović 20 (4/8 za tri, 13 sk), Samardžiski 8 (8 sk), Radivojević 17 (3/6 za tri, 8 as), Nelson 14 (9 sk, 3 as)

TABELA GRUPE L: Uniks 4-2, Ulm 3-3, Galatasaraj 3-3, Zvezda 2-4.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC