• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić: Ukinite pravilo ili pomažemo Srbiji

"Ako Široki može da razvija igrače za Hrvatsku, možemo i mi one koji će igrati za Srbiju. Smatram da to nije u redu", izjavio je trener Igokee.

 Bajić: Ukinite pravilo ili pomažemo Srbiji Izvor: MONDO

Igokea će angažovati dva mlada igrača iz Srbije ako KS BiH ne suspenduje pravilo "zaštićenog godišta".

Šef struke "igosa" Dragan Bajić najavio je dolazak dva košarkaša iz Srbije koja imaju manje od 21 godine, ukoliko Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ne suspenduje pravilo u kojem sva ekipa u domaćem prvenstvu mora imati bar jednog igrača tokom svih 40 minuta na parketu.

"Imamo mogućnost i spremni smo da dovedemo dva igrača iz Srbije koji imaju manje od 21 godine koji imaju pasoše BiH. Ako Široki može da razvija igrače koji će igrati za Hrvatsku, možemo i mi one koji će igrati za Srbiju. Smatram da to nije u redu, ali je i to moguće u ovoj zemlji",
rekao je Bajić za "Glas Srpske".

Prema njegovom mišljenju, nelogično je da se ovo pravilo primjenjuje u "Ligi 6", kada se ekipe bore za titulu.

"Ponoviću da je nelogično to što se radi. Završavamo ABA ligu sa jednim timom, dok Ligu 6 igramo sa drugim, pa onda poslije 30 dana nastupamo na ‘Fajnal-foru’ Jadranske lige sa timom koji je nepripremljen, a zna se da želimo da napravimo dobar rezultat u regionalnom takmičenju".


Bajić smatra da je loše pravilo po kojem u Ligi BiH u svakom trenutku tokom svih 40 minuta mora biti barem jedan igrač rođen 1991. godine ili mlađi.

"Žalosno je što je Savez prepisao neke stvari iz regiona, ali nije znao da prepiše. U regionu je praksa da postoji pravilo o mladom igraču dok se igra ligaški dio, a kad počne liga za šampiona, to prestaje da važi. Smatram da se ne može uslovljavati neko ko ima ambicije da se bori za nastup u Jadranskoj ligi. Ne vidim logiku da forsiram mladog igrača, na primjer na poziciji Branka Jorovića mora da igra neki mladi košarkaš i to 30 minuta, dok bi Jorović sjedio na klupi i ispao iz takmičarskog ritma".

Trener Aleksandrovčana se osvrnuo i na komentare pojedinih košarkaških stručnjaka iz BiH.

"Bole me izjašnjavanja pojedinaca za koje mislim da nemaju pravo da pričaju o tim stvarima, kao što je to uradio predstavnik sarajevske Bosne Admir Bukva. Da sam na njegovom mjestu, bilo bi me sramota da izađem u javnost sa takvim izjavama. Bolje mu je da odgovori na komentare svih igrača koji su otišli iz kluba na njegovo ponašanje i da kaže gdje mu sadašnji igrači spavaju, šta jedu, te da se potrudi da dobije struju u svom klubu, a ne da komentariše i odlučuje o mojoj sudbini kao trenera. Volio bih da o tome kažu nešto oni koji znaju i koji misle svojom glavom", zaključio je Bajić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC