• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajzea Tomas: Džejms je bolji atleta od Majlka

Bivši košarkaš Detroit Pistonsa i član Kuće slavnih u Springfildu Ajzea Tomas smatra da je Lebron Džejms bolji atleta od legendarnog Majkla Džordana.

 Ajzea Tomas: Džejms je bolji atleta od Majlka Izvor: MONDO

Već neko vrijeme u NBA traje rasprava oko toga ko je bolji - Majkl Džordan ili Lebron Džejms.

Za mnoge je igračka klasa dvojice vrhunskih igrača neuporediva, jer je "leteći Majkl" - jednostavno najbolji svih vremena. Mnogo je toga rečeno o Džordanu, a za one koji ga se ne sjećaju sa terena, o njegovim košarkaškim dostignućima svjedoče rezultati i trofeji.

Lista Majklovih uspjeha iz igračkih dana ne može da se poredi ni sa jednom od aktuelnih i bivših igrača - šest šampionskih prstenova sa Čikago Bulsima, šest trofeja za najboljeg igrača NBA finala, pet priznanja za najkorisnijeg košarkaša lige, 14 nastupa na Ol star vikendima, gdje je tri puta bio najbolji akter, najbolji "ruki", defanzivac itd.

Ali, ima i onih koji su se odvažili da naprave poređenje i to u korist mlađeg. Legendarni Ajzea Tomas se nije usudio da kaže ko je bolji od njih dvojice, ali je, ipak, stao na stranu mlađeg.

"Oni su veliki igrači u svojim erama. U moje vrijeme nismo imali košarkaša sa takvim atletskim sposobnostima kao što je Džordan. Skakao je više od svih i bio za nijansu brži. Lebron je najbolji danas i vjerovatno je bolji atleta od Džordana. On je viši, brži i jači", rekao je Tomas za ESPN.

On je istakao da je teško predviditi ko bi pobijedio u igri jedan na jedan, iako je legendarni plejmejker Lejkersa Medžik Džonson nedavno rekao da bi Džordan dobio svih 10 duela sa zvijezdom Majamija.

"Pitanje je šta bi bilo sa Džordanom da je ostao sa Stenom Albekom ili Dagom Kolinsom, mislim da velike zasluge za njegov uspjeh pripadaju Filu Džeksonu. Džejms je sada sa pravim trenerom i igračima, koji mu omogućavaju da razvije talenat", rekao je Tomas.

Između Tomasa i Džordana vladao je veliki rivalitet tokom devedestih godina prošlog vijeka. On i nekoliko igrača Detroita nisu htjeli da se rukuju sa Džordanom, kada je Čikago 1991. postao prvak Istočne konferencije, što im "Leteće visočanstvo" nikada nije zaboravio, zbog čega je navodno izostavljen iz originalnog "Drim tima" na Olimpijskim igrama u Barseloni.

(Tanjug, MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC