• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Uspjela misija u Istanbulu

Treneru Crvene zvezde Telekom važniji "korektno odrađen posao" protiv Galatasaraja od rezultata.

 Vukoičić: Uspjela misija u Istanbulu  Izvor: MONDO

Uprkos porazu u posljednjem kolu Last 16 faze Evrokupa, u crveno-bijelom taboru nemaju razlog za nezadovoljstvo.

Trener Vlada Vukoičić nije u sastav za duel sa Galatom uvrstio Igora Rakočevića, Raška Katića i Majkla Skota (odmarali), rezervistu Ivana Smiljanića (liječio se od gripa) i ranije "otpisanog" Eltona Brauna.

Ostatak ekipe opravdao je povjerenje i u neizvjesnoj završnici rezultatski nevažnog meča propustio priliku da pobijedi.

"Najvažnije mi je da smo u većem dijelu meča odigrali korektno. Naravno, bilo je nekih 'rupa', ali smo na kraju imali šansu za pobjedu, mada ni Galatasaraj nije bio kompletan, prije svega zbog neigranja Aroja. Poslije napornog programa u posljednjih desetak dana, mnogo utakmica i putovanja, uspjeli smo neke igrače da odmorimo, a nekima da damo veću minutažu", izjavio je Vukoičić za MONDO.

Sporna odluka sudijskog trija u velikoj mjeri je kreirala konačan rezultat meča u Istanbulu. Vuk Radivojević pogodio je dvije sekunde prije kraja trojku uz faul sa deset metara, a arbitri su je priznali, pa poništili nakon konsultacija.

"Iskreno, nisam još pogledao snimak utakmice. Ovi koji su vidjeli, kažu mi da je koš trebalo da bude priznat. Koliko sam mogao da vidim u tom trenutku, to jeste bila kontinuirana kretnja i da se to dogodilo u nekom drugom dijelu utakmice, sudije bi možda i priznale koš. Ovako je njihovo slobodno uvjerenje bilo u korist domaćina", dodao je trener.

Crveno-bijeli su pobjedom u nedeljnom derbiju okončali naporan desetodnevni period, tokom kojeg su čak šest puta izlazili na teren da igraju značajne utakmice.

Stoga je i prije njihovog odlaska u Tursku bilo jasno da će i tokom praktično revijalnog meča sa Galatom razmišljati o nastavku borbe za vrh ABA lige.

Trećim ovosezonskim trijumfom nad Partizanom mt:s izdvojili su se na drugoj poziciji sa skorom 15-6. Prva je Igokea sa pobjedom više i boljim odnosom u međusobnim duelima.

Zvezda će do kraja ligaškog dijela takmičenja igrati protiv Krke (24.2), Cibone (2.3), Širokog (9.3), Budućnosti (17.3) i Radničkog (23.3).

Vukoičić je ranije u srijedu izjavio agenciji Beta da će njegova ekipa uraditi sve što je sportski moguće da osvoji prvo mjesto na tabeli ABA lige. Međutim, istakao je da njegovi košarkaši još nisu rezultatski obezbijedili plasman na završni turnir.

"Naše ambicije su bile odlazak na 'fajnal for', pa se ta situacija mijenjala. Kada smo korigovali lošu poziciju na tabeli, vidjeli smo da možemo da jurimo i tražimo više. Svi priželjkujemo i nadamo se direktnom plasmanu u Evroligu, iako je meč lopta u Igokeinim rukama, na njima je da odigraju za prvo mjesto", rekao je Vukoičić.

Prvog mjesta se ne odriče, iako želi i da "spusti loptu".

"Jedan poraz može mnogo toga da poremeti. Koliko god da gledamo vrh tabele, moramo da budemo oprezni. Čekaju nas dueli sa direktnim rivalima i treba da bar osiguramo poziciju broj dva", naveo je Vukoičić.

O sudbini centra Eltona Brauna u klubu ne želi da govori. Smatra da je dovoljno rečeno u saopštenju objavljenom u ponedeljak.

"Nema sada potrebe za dodatnim objašnjenjima i polemikom preko medija. Dalji potezi na tom planu su nešto što je zaduženje klupskog menadžmenta, a moja briga su ekipa i teren", podvukao je Vukoičić u izjavi MONDU.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC