• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Klipersi, pa gdje ste?

Džaba mišići, džaba odraz, džaba mladost: Klipers - Spars 90:116!

 NBA: Klipersi, pa gdje ste? Izvor: MONDO

Nije bilo prijatno gledati šta Parker radi Polu... A, na Istoku, najgori nastup sezone za Bulse protiv šampiona. Džejms tripl-dabl - zamalo.

Uprkos naslovu koji se nekako nametnuo na kraju pisanja ovog izvještaja, prvo da vam ispričamo priču sa Istoka.

Lebron Džejms ubacio je 26 poena, 12 skokova i... sedam asistencija u više nego ubjedljivoj pobjedi Majami Hita nad, do skoro, najvećim rivalom na Istoku, ekipiom Čikago Bulsa.

Tri asistencije nedostajale su "Kingu" da ostvari novi tripl-dabl, ali i ovo je bilo sasvim dovoljno: Majami - Čikago 86:67! Deveta uzastopna za šampione.

Bila je to ujedno Džejmsu prva pobjeda u Čikagu od kada je došao na Floridu ljeta 2010. godine, kada je sa Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom oformio, ispostavilo se, šampionski trio. Vejd je u utakmici sa plej-of odbranama ubacio 17 poena, uz osam skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte, dvije blokade i pet izgubljenih posjeda.

Katastrofalno Ol-Star veče u svakom smislu, Boš je pokušao da zaboravi sa 12 poena, četiri skoka i tri blokade. Od ostalih vredni pomena bili su samo još Rej Alen sa 11 poena i Mario Čalmers sa osam poena, pet asistencija i tri skoka. Ostali? Kao da nisu ni igrali: Šejn Batije 3, Kris Andersen poen, Judonis Haslem nula, Rašard Luis (do skoro treći najskuplji igrač lige) nula, Džejms Džons nula, Džoel Entoni nula...

Pa, kako su onda igrali Bulsi, kad su "pukli" 19 razlike u svom "Junajted Centru"?

Dok pokušavaju i da se sjete kako izgleda igrati sa MVP Derik Rouzom, odigrali su utakmicu protiv šampiona sa 2/10 za tri poena ekipno i 28/75 za dva poena, što je 37,3 odsto!? Uz 26 izgubljenih lopti, sve to izgledalo je kao kolektivno košarkaško samoubistvo.

Najefikasniji bio je Nejt Robinson sa 14 pona, čovek koji je do ponoći bio predmet trejd-tračeva Karlos Buzer imao je redak dabl-dabl od 12 poena i 11 skokova, Žoakim Noa ubacio je 11 poena, uz osam skokova, Luol Deng šest uz 3/12 za dva i 0/0 za tri, a Ričard Hamilton sedam poena.



Vladimir Radmanović na parketu proveo je dva minuta i uhvatio jednu loptu pod svojim košem, a jednu ukrao.

Koliko su bili nemoćni Bulsi govori i podatak da u drugom poluvremenu nisu "sišli" ispod sedam, a da su posljednjih 11 minuta gubili sa dvocifrenom razlikom. U svemu tome trener Čikaga Tim Tibodo video je i neke pozitivne stvari.

"Imali smo nekoliko Majami Hit zajedničkih zagrljaja. Svi su vikali i vrištali. Sviđa mi se to", rekao je Tibodo kako su se igrači međusobno bodrili i kad je bilo jasno da prikazuju najgoru napadačku predstavu ove sezone.

Majami je šutirao sa 50,7 odsto uspešnosti iz igre, a Džejms ubacio 11/15 pokušaja. Bilo je 28:26 za Bulse, 8:16 pre odlaska na poluvrijeme, kada je Hit napravio seriju 13:0 i "ubio" utakmicu.

"Majami 'rola'. Igraju sjajno. Ako imate 'mrak' u igri od dva, tri minuta, ima da vas pregaze za čas i to se nama dogodilo večeras", rekao je Tibodo, a ruku na srce, ispostavilo se da je njihov "brz" poraz bio dobar po svakoga u "Junajted Centru".

Utakmica je počela kasno uveče i brzo je završena, jer nije bilo neizvjesnosti, brojnih tajm-auta i slobodnih bacanja, što je igrače i navijače spaslo opasnog nevremena koje je u ponoć počelo u Čikagu. Hit je bezbjedno uzletio sa aerodroma...



U drugoj utakmici noći u NBA ligi, ali takođe derbiju - Zapada, San Antonio Sparsi ispredavali su lekciju mlađim, bržim, skočnijim i trebalo bi motivisanijim igračima Los Anđeles Klipersa.

Od derbija konferencije ostalo je samo nekoliko faca prekrivenih peškirima u "Stejpls Centru": Klipersi - Sparsi 90:116. Surovo od strane "matoraca", sa ubjedljivo najboljim skorom lige.

Toni Parker pokazao je da je Kris Pol možda trenutno popularniji kod navijača u trci za to prestižno mjesto startera na Ol-Staru, ali ne i da je trenutno bolji: 31 poen i sedam asistencija za manje od tri četvrtine na parketu ispostavio je Parker na račun Pola, koji se nije baš prijatno osjećao.

Ako su na početku svi pričali o finalu Zapada između Oklahoma Siti Tandera i prvo Los Anđeles Lejkersa, a potom Klipersa, sada bi i oni koji i dalje sumnjaju u istrajnost ekipe Grega Popoviča morali malo da porazmisle.

Sparsi su ubacili 58,9 odsto šuteva i upisali šestu pobjedu na sedam mečeva turneje, a imaju još dvije utakmice prije povratka u toplo porodično gnijezdo. Ukupno, Sparsi imaju 22-10 na gostovanjima, što može da sanja i Majami.

Ipak, stari lisac "Pop" kaže:

"Niti smo mi ovako dobri, niti su oni tako loši".

Sparsi su utakmicu riješili, reklo bi se prerano, iz ugla navijača Klipersa. Od rezultata 13:13, povučeni inspirisanim Manuelom Đinobilijem, gosti su napravili seriju 12:0 i to je bilo to od otpora tima Vinija Del Negra.

"Da budem iskren, nismo igrali dovoljno jako", rekao je Del Negro.

Čemu onda toliki mišići?

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC