• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN MTS: Apsolutna mobilnost!

U subotu uveče u "Pionir" dolazi ljubljanska Olimpija.

 PARTIZAN MTS: Apsolutna mobilnost! Izvor: MONDO

Crno-bijeli moraju da pobijede kako bi ostali u igri za plasman na Fajnal-for ABA lige. Vujošević se razbolio.

Košarkaši Partizana sami su sebe doveli u poziciju da im "visi" plasman na završni turnir regionalne lige.

Zato će svaka utakmica do kraja, a ostalo je još pet kola, biti odlučujuća! Prva u nizu biće utakmica protiv Olimpije u 22. kolu ABA lige (subota, 20 časova).

"Svi u klubu smo veoma svjesni cjelokupne situacije i prisutna je apsolutna mobilnost. Više nema prostora za neke copy/paste poraze iz proteklog perioda. Ali, očekujem da ovaj mladi tim koji iz utakmice u utakmicu napreduje, uz podršku publike pobijedi", rekao je pomoćni trener crno-bijelih Velimir Gašić na konferenciju za novinare.

Olimpija je nezgodan i nepredvidiv rival. Gašić je skrenuo pažnju na to da Ljubljančani "žive" od šuta i igre u tranziciji.

"Ta igra je neka vrsta dvosjeklog mača, kako za Olimpiju, tako i za njene protivnike. Koncept igre zavisi od šuterskog raspoloženja, prije svih Blažiča, Prepeliča i Salina. Brzom igrom i dobrim šutem mogu da kazne sve greške protivnika, ali isto tako ako ih stane šut, protivnik je u velikoj prednosti. U svakom slučaju, Olimpija institucija slovenačke košarke i kao takva zaslužuje maksimalnu pažnju i respekt", rekao je Gašić.

Neki neplanirani porazi doveli su i jednu i drugu ekipu u poziciju da se "čušaju" do kraja takmičenja. Olimpiji gori pod nogama, jer bi mogla da ostane i bez Evrokupa. Partizan mt.s, pak, može da ostane bez završnog turnira ABA lige, a samim tim i mogućnosti da se bori za Evroligu.

Partizan ima skor 13-8, a Olimpija 11-10.

Koliko je opterećenje na plećima mladog tima Partizana to što će do kraja svaka utakmica biti izuzetno važna, bilo je jedno od pitanja za pomoćnika Duška Vujoševića, koji se nije pojavio na konferenciji za novinare zbog prehlade.

"Dolaskom u Partizan ovi mladići su veoma dobro informisani kakav teret nosi dres Partizana. Oni su vaspitavani u tom smislu da moraju da se nose sa tim teretom odgovornosti. Nije lako, ali ne želimo da čekamo jutro pa da budemo pametni, već da pobijedimo kad dođe veče i utakmica", replicirao je Gašić.

Partizan bi trebalo da bude kompletan za meč protiv Olimpije. Trebalo bi zato što Dru Gordon i dalje osjeća posljedice povrede ramena koju je zadobio tokom Kupa "Radivoja Koraća".

"Pokušao je da učestvuje u derbiju protiv Zvezde, ali nije išlo (igrao je tek 30-ak sekundi). Ispostavilo se da je povreda malo složenija nego što se u prvi mah činilo. Još nije fit i ne može da prati pun trenažni proces, ali biće u kombinaciji za meč", rekao je Gašić.

Poslije Olimpije, Partizan gostuje Cedeviti u Zagrebu, potom dočekuje Igokeu, zatim slijedi duel sa MZT-om u Skoplju, a u posljednjem kolu dočekuje mađarski Solnok.

Inače, MONDU je u Partizanu rečeno da, za sada, neće biti nikakvog reagovanja na poziv čelnika Zvezde i KSS na konstruktivan razgovor, kao i na poziv SOS kanala da Vujošević i Nebojša Čović budu gosti uživu u emisiji te televizije u ponedjeljak, 25. februara.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC