• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIJAMANTSKA LOPTA: Srbima packa od Iranaca

Srbija je neuspešno startovala na turniru Dijamantska lopta u Nanđingu - porašena je od Irana rezultatom 72:70.

 DIJAMANTSKA LOPTA: Srbima packa od Iranaca Izvor: MONDO

Nakon odličnog izdanja protiv selekcije svetskog šampiona, Rusije na Mečel kupu u Moskvi, srpska košarkaška reprezentacija pretrpoela je poraz od Irana u prvom meču turnira "Dijamantska lopta" u Nanđingu - 70:72 (19:18, 16:17, 17:19, 18:18).

Najefikasniji u redovima srpske ekipe bio je Zoran Erceg sa 14 poena i sedam skokova, Kosta Perović zabeležio je 10 pogodaka, dok su Uroš Tripković i Miloš Vujanić upisali po devet poena.

U timu Irana, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Rajko Toroman, briljirao je Hamed Ehadadi sa 20 pogodaka i čak 20 uhvaćenih lopti, dok je Džavad Davari postgao takođe 20 poena.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića od starta meča vodili su ravnopravnu borbu na terenu. Iranci, predvođeni talentovanim centrom Ehadadijem u potpunosti su kontrolisali igru pod koševima i imali blagu incijativu do sredine druge četvrtine.

Zahvaljujući brzim i efikasnim napadima srpski tim je tada serijom 10:0 ostvario prvu osetniju prednost i stigao do vođstva - 29:22. Ipak, do odlaska na odmor Iranci, pre svega zahvaljujući uspešnim prodorima svog pleja Davarija uspeli da "istope" prednost i stignu do izjednačenja (35:35).

U drugom poluvremenu nastavljena je bespoštedna borba. Vujanić i Erceg predvodili su svoj tim, koji je održavao rezultatski egal do 35. minuta, ali su Iranci tada mini serijom došli do prednosti od osam poena razlike - 65:57.

Srbi su u nastavku svim silama pokušali da stignu protivnika i 30 sekundi pre kraja meča bili su na korak od ispunjenja misije.

Posle namernog faula Amira Aminija, Novica Veličković je pogodio jedno slobodno bacanje, a Dušan Kecman postigao je koš nakon ubačene lopte sa strane, nakon čega su Dudini puleni stigli na pola koša zaostatka (70:71).

Davari je odmah nakon toga napravio faul, ali je Marković 22 sekunde pre kraja pogrešno dodao loptu i uskratio našem timu mogućnost za pobedu.

Veličković je brzim faulom na drugoj strani pokušao da produži nadu svog tima. Sa linije penala Ehadadi je pogodio samo jedno bacanje, a nakon toga u neorganizovnom napadu Marković je dobio loptu iskosa, ali je njegov šut dve sekunde pre zvuka sirene, završio pored obruča.

Tim Rajka Toromana mesec dana nije uspeo da pobedi Mega Akva Montu na pripremama u Beogradu, ali je u Kini upisao mnogo vredniji trijumf.

Reprezentacija Srbije, kojoj se posle potpisanog ugovora sa ruskim Trijumfom priključio i Nenad Krstić, u četvrtak će igrati protiv Argentine, koja je prvog dana takmičenja nadigrala Iran sa 81:71.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC