• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirilenko propušta Evropsko prvenstvo

Kapiten ruske reprezentacije potvrdio da se privremeno povlači iz nacionalnog tima. Želi da provede ljeto sa porodicom, ne u Sloveniji.

 Kirilenko propušta Evropsko prvenstvo  Izvor: MONDO

Andrej Kirilenko (32), igrač američkog NBA ligaša Minesote, rekao je ruskom dnevniku "Sport Ekspres" da je odluku o povlačenju iz reprezentacije telefonom saopštio predsjedniku Košarkaškog saveza Rusije Aleksandra Krasnjenkova.

"Tokom sezone u NBA ligi odvojen sam od porodice najmanje šest mjeseci, a želim što više vremena da provodim uz decu. Nemoguće je uklopiti košarkaške obaveze i porodicu, tako da sam poslije mnogo razmišljanja odlučio da ovog ljeta ne igram za reprezentaciju i budem što više sa porodicom", izjavio je Kirilenko, koji se prošlog ljeta vratio u NBA nakon jednogodišnjeg igranja za moskovski CSKA.

Slavni kosarkaš je potvrdio da neće igrati za reprezentaciju Rusije na prvenstvu Evrope u septembru u Sloveniji, ali je istakao da bi možda ponovo mogao da bude u državnom timu na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Kirilenko je prvi put nastupio za reprezentaciju na Olimpijskim igrama 2000. godine, kada su "baćuške" završile turnir na osmom mjestu. Odigrao je pet kontinentalnih takmičenja, a 2007. godine je predvodio saigrače do titule šampiona Evrope.

Na Olimpijskim igrama 2008. godine nosio je nacionalnu zastavu tokom otvaranja, a u Londonu se sa saigračima popeo na najniže mjesto pobjedničkog postolja.

Rusija će na kontinentalnom šampionatu od 4. do 22. septembra igrati u D grupi sa Grčkom, Italijom, Finskom, Turskom i Švedskom.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC