• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda bez Skota protiv Krke

Amerikanac nije otputovao u Sloveniju zbog povrede leđa, a u tim se vraćaju Igor Rakočević i Raško Katić.

 ABA: Zvezda bez Skota protiv Krke Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom u Novo Mesto na meč protiv Krke u 22. kolu ABA lige, otputovala je Majkla Skota. Amerikanac je ostao u Beogradu zbog povrede leđa.

Poslije propuštenog meča Evrokupa u Istanbulu sa Galatasarajem u tim Zvezde vraćaju se kapiten Igor Rakočević i Raško Katić.

Sudeći prema plasmanu na tabeli crveno-bijeli su favoriti na meču, ali trener Vlada Vukoičić poziva na oprez.

"S obzirom na igrački kadar koji posjeduje, Krka bi možda trebalo da bude u gornjem dijelu tabele. Ali, spletom raznih okolnosti, povreda, čestih putovanja i igranja u Evropi nisu ostvarili više pobjeda, a ceh je platio trener koji je smijenjen prije dvadesetak dana. Trenutno su u grupi timova koji ne mogu da se plasiraju na fajnal-for, ali nisu ni ugroženi eventualnim ispadanajem. Nalaze se u takvoj situaciji da ne mogu ni gore ni dole pa igraju dosta rasterećeno, a pojačanu energiju i motivaciju kod igrača predstavlja dolazak novog trenera što se manifestuje kroz njihovu veliku želju za dokazivanjem. Upravo iz tog razloga mogu da budu veoma neugodni domaćini. Utakmica neće biti nimalo laka i ukoliko želimo pobjedu, a to je naš cilj u svakom meču do kraja ligaškog dijela, moraćemo da odigramo veoma dobru utakmicu", rekao je Vukoičić.

On je, analizirajući igru protivnika, izjavio da već godinama imaju isti kostur ekipe.

"Vladovič, Lorbek i Klobučar daju pečat igri spoljne linije, a dolaskom Smodiša Krka je dobila značajnu snagu pod košem. Činjenica je da je Smodiš na zalasku karijere, ali je svakako igrač koji u svakoj ekipi može da donese prednost. Sa starosjediocima Lučićem, Pavićem i Lalićem predstavlja vrlo nezgodnu centarsku liniju. Poznati su po tome da igraju na iskustvo, da ne jure previše za loptom, znaju da kontorlišu ritam igre i to pretvaraju u svoju prednost u napadu. Njihova odbrana na prvi pogled nije mnogo agresivna, ali odlično brane prostor, a koliko su efikasni u tome svjedoči podatak da su ekipa koja prima malo poena", dodao je trener Zvezde.

Zvezda na tabeli ABA lige zauzima drugo mjesto sa skorom 15-6, dok je na Krka na devetoj poziciji sa učinkom od devet pobjeda i 12 poraza.

Duel Krka - Crvena zvezda igra se u nedjelju od 19 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC