• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sinovec: U Široki po mjesto za Fajnal for

"Želimo poslije serije 1-1 u prethodne tri sezone, da napravimo brejk i da ih 'uhvatimo 2-0. Time bismo bili korak bliže klupskom cilju".

 Sinovec: U Široki po mjesto za Fajnal for Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog će u ponedjeljak u 23. kolu ABA lige na megdan ekipi Širokog Brijega.

Kragujevčani žele da nastave pobjednički niz u 2013. godini, u kojem su iz šest mečeva upisali pet pobjeda.

Duel u Širokom Brijegu im je važan i zbog ostanka u trci za plasman na Fajnal for. Oni trenutno na tabeli ABA lige dijele poziciju od trećeg do šestog mjesta sa ekipama Budućnosti i Partizana, koje takođe imaju skor 13-8.

Kapiten Radničkog Stefan Sinovec svjestan je da ih čeka teško gostovanje, protiv ekipe koja će se boriti svim silama da trijumfuje na svom parketu i održi nadu za opstanak u ligi i naredne sezone.

"Ekipa Širokog sigurno zaslužuje bolju poziciju na tabeli od trenutne. Godinama unazad su bili preveliki zalogaj za većinu ekipa koje su na papiru bile jače od njih. Imaju poznati 'vruć' teren i sigurno je mnogo teško bilo kojoj ekipi da odnese bodove iz Pecare. U ovom trenutku svaka utakmica im je na 'život ili smrt' jer se nalaze u veoma opasnoj zoni", izjavio je Sinovec o protivniku koji se sa Zadrom i Splitom, uz Solnok, koji ima garantovano učešće i sljedeće sezone, nalazi na začelju tabale ABA lige.

"Već tri sezone sa Širokim imamo skor 1-1, sada želimo da napravimo brejk i da ih 'uhvatimo' 2-0. Samim tim bismo bili korak bliže klupskom cilju", istakao je Sinovec.

Kragujevčani smatraju da im najveća opasnost prijeti od Marka Šutala.

"U odnosu na utakmicu iz prvog dijela sezone, koju smo dobili, ostali su bez najboljeg igrača i jednog od najboljih centara ABA lige Darka Planinića. On je pravio veliku razliku. Njegovim odlaskom Šutalo je preuzeo svu odgovornost. Odlično se nosi sa ulogom lidera, što pokazuju i statistički parametri. Ipak, dobre partije u prethodnom periodu potvrđuju da ova ekipa može mnogo. Sada delimo treće mjesto i nadamo se da ćemo nastaviti pobjednički niz već u ponedjeljak u Pecari", optimista je Sinovec.

On je istakao da je njihova hala "Jezero" praktično neosvojiva tvrđava ove sezone, uz pomoć najvjernijih navijača koji im mnogo pomažu. Na gostovanju u Širokom, kaže, mnogo će im nedostajati njihova podrška.

Kragujevčani tako započinju najvažniju bitku, jer na ruku im ne ide raspored u ABA ligi. Poslije Širokog, gostovaće Zadru i Splitu (9. i 16. marta), dok će u Kragujevcu ugostiti Budućnost i Zvezdu (2. i 23. marta).

Duel Širokog i Radničkog igra se u ponedjeljak od 20.30 u "Pecari".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC