• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Kao da je ovo sa Evroligom zbog nas

U redovima lidera ABA lige kažu da su iznenađeni načinom na koji je Evroliga tumačila pravila i raspodjelu pozivnica za narednu sezonu.

 IGOKEA: Kao da je ovo sa Evroligom zbog nas  Izvor: MONDO

Ako bi bilo po tumačenju čelnika Evrolige, pobjednik ligaškog dela ABA lige bio bi najdrastičnije oštećen, a kako trenutno stvari stoje - to će biti Igokea.

U razgovoru za MONDO, trener Aleksandrovčana Dragan Bajić priznao je da su svi u klubu neprijatno iznenađeni vijestima koje su stigle iz Barselone.

Kako komentarišete najavu Dijega Fernandeza, direktora Evrolige za komunikacije, prema kojoj će u Evroligu naredne godine ići finalisti fajnal-fora ABA lige, odnosno poraženi u polufinalu koji ima bolji ligaški učinak u kvalifikacije?

"Iskreno, njegova izjava me je iznenadila, ali gledajući ukupno njegovu izjavu stekao sam utisak da se sve to odnosi na nas, odnosno možemo li mi obezbijediti uslove za igranje Evrolige naredne sezone. Mislim da je u pitanju dvorana, odnosno kapacitet od pet hiljada mjesta koji mi sada nemamo, ali planiramo da obezbijedimo".

Čelnici ABA lige Josip Bilić i Roman Lisac demantovali su "stav Barselone" i poručili da će biti "po starom": pobjednik ligaškog dijela direktno.

"To su ozbiljni ljudi i nema razloga da ne vjerujemo njihovoj vjerodostojnosti. Mene raduju njihove izjave, jer je sve u skladu sa propisima, odnosno da ostaje prema ranijem dogovoru da u Evroligu direktno idu pobjednik Lige i pobjednik plej-ofa. Tu ima puno podmetanja sa raznih strana, pa sam iskreno malo obazriv prema tome i zato uglavnom gledam svoja posla. Meni je važno da moja ekipa dobro igra i da mi na terenu ostvarimo ono što smo zacrtali".

Cilj je prvo mjesto pred Fajnal-for, a ono je mnogo bliže poslije pobjede u Skoplju.

"Nismo očekivali tako 'vruć' teren pred sedam hiljada navijača, ali je to ustvari pravi ambijent za odličnu košarkašku predstavu. Čestitam mojim igračima , jer su ispoštovali sve što smo se dogovorili prije utakmice. Znali smo da MZT voli da širi igru sa svih pet igrača koji mogu da pogode trojke, ali smo odbranu spremili za to i odgovorili na adekvatan način. Mislim da je odbrana presudila gdje se ističe naša timska igra. Ne bih nijednog igrača posebno apostrofirao, jer je ovo ona prava timska pobjeda", završio je Bajić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC