• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Posljedice neće biti male

Trener Partizana mt:s svjestan da je njegova ekipa porazom od Olimpije u Pioniru napravila veliki korak unazad.

 Vujošević: Posljedice neće biti male  Izvor: MONDO

Više puta ove sezone u ABA ligi, Partizan mt:s je kao domaćin pružao slabe partije, ali su kvalitet njegovih igrača, prije svega u fazi odbrane, uz faktor publike i objektivne nedostatke protivnika, činili da niko osim Crvene zvezde Telekom ne napravi "brejk" na vrućem terenu Pionira.

Ipak, nije moglo tako do kraja takmičenja.

Olimpija je izašla na parket sa neophodnom dozom drskosti i samopouzdanja, izdržala nalet crno-bijelih u trećoj četvrtini i u završnici koja je držala publiku na nogama, slavila čudesnim košem Dina Murića 1,7 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene. I to nakon ofanzivnog skoka, što znači da je Partizan primio odlučujući udarac u elementu u kojem već godinama dominira regionalnom ligom, pa i šire.

"Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobjedi. Odlično su odigrali, veoma borbeno i čvrsto, nametnuli kriterijum kao da su oni domaćini. Reagovali su čvrsto na svaku kretnju, razbijajući tajming blokova i organizovanu igru, uz to i šutirali dobro u momentima kada se utakmica lomila", rekao je Duško Vujošević na konferenciji za novinare.

"Velika prilika za nas je bilo vođstvo od osam poena razlike, krajem treće četvrtine. Međutim, pustili smo da protivnik serijom trojki ponovo dovede utakmicu do egala. Poslije toga su oni imali psihološku prednost, jer u sastavu imaju igrače koji mogu da ubace kada je tijesan rezultat. Bili su pod daleko manjim imperativom, a mi pošto nismo u startu imali tačan pristup, nismo mogli da uđemo u tačan pristup ni kada smo postali svjesni opasnosti, nego smo tada ušli u paniku", objasnio je Vujošević.

Upitan kako je donio odluku da brani posljednji napad Olimpije, iako je znao da njegovom timu neće ostati dovoljno vremena da organizuje svoj napad, odgovorio je kratko:

"Pa, kako je išla cijela utakmica, takav joj je bio i kraj".

Crno-bijeli imaju vrlo težak raspored u preostala četiri kola. Gostuju Cedeviti i MZT Skoplju, a domaćini su Igokei i Solnoku. Moguće je da će u te mečeve ući sa pete pozicije, zavisno od toga šta urade Budućnost i Radnički.

"Poraz od Olimpije je jako težak i ne mogu sada da kažem koje sve posljedice u ovom takmičenju će imati. Ali, one u svakom slučaju neće biti male. Nemam kalkulaciju šta ćemo morati da uradimo do kraja sezone. Svakako da je ovo poraz koji je ne samo neplaniran, nego i nedopustiv za ekipu koja ima pretenzije da ode na Fajnal for. I da će morati negdje da se nadoknadi", završio je Vujošević.

Njegov kolega i nekadašnji pomoćnik u CSKA, Sašo Filipovski, nije bio euforičan poslije velike pobjede "zmajčeka".

"Sudarile su se dvije vjerovatno najmlađe ekipe u ABA ligi. Većina klubova oslanja se na iskusnije igrače, samo mi i Partizan jurimo rezultat uporedo razvijajući talente. Mi smo (prošle subote) nadigrani u Mađarskoj i potom smo proveli sedam dana u dobrom treningu, spremajući se da odigramo mnogo bolje. Odlučila je jedna lopta i srećan sam što smo dobili velikog protivnika i odličnog trenera".

Filipovski kaže da ima neiskusnu ekipu, od koje ne zna šta u kojem trenutku može da očekuje. Na ovom meču su ga pozitivno iznenadili povratkom iz "minus osam".

"Neki put me iznenade neugodno, a neki put i prijatno. Treneru sigurno nije lako da vodi tako nepredvidiv tim".

Olimpija ovim trijumfom ponovo ulazi u krug kandidata za Fajnal for, mada njen trener smatra da će biti mnogo teško doći do tog cilja.

"Imamo težak raspored do kraja, a i dosta ekipa koje bismo morali da preteknemo. U posljednjem kolu gostujemo Budućnosti, Cedevita je bolja u međusobnom skoru... Borićemo se prije svega za peto mjesto. Spremaćemo se meč po meč, a šta će na kraju biti - ko zna".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC