• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Promjene bi bile skandal!

Direktor Crvene zvezde Telekom Davor Ristović smatrada bi promjene propozicija takmičenja pet kola prije kraja lige samo štetile klubovima.

 ZVEZDA: Promjene bi bile skandal!  Izvor: MONDO

Izjava direktora Evrolige za komunikacije Dijega Fernandeza da bi iz ABA lige u najjače klupsko takmičenje mogla da idu tri najbolja tima poslije Fajnal-fora uzburkala je košarkašku javnost u regionu.

Direktor ABA lige Josip Bilić u subotu je rekao MONDU da se propozicije takmičenja neće mijenjati, a tome se nadaju i u Crvenoj zvezdi Telekom.

Direktor crveno-bijelih Davor Ristović kazao je da ne bi bilo normalno mijenjati propozicije sada, kada je ostalo pet kola do kraja ligaškog dijela takmičenja.

"Želimo da vjerujemo u ono što je izjavio gospodin Bilić, ali i u ono što je Rado Lorbek iznio na sastanku Borda lige i Sidra. Pod time podrazumijevamo usaglašavanje propozicija takmičenja ABA lige sa pravilnikom Evrolige i pravilnikom Evrokupa, koji je donijet u julu 2012 godine. Na tom sastanku je prisustvovao gospodin Lorbek i bilo bi normalno da je vodio računa da propozicije regionalne lige budu potpuno usaglašene sa pravilima Evrolige i Evrokupa", istakao je Ristović.

On je kazao da bi promjena propozicija u ovom trenutku, takođe, bila na štetu klubova koji se nađu u vrhu.

“Time bi naročito bili oštećeni klubovi koji na kraju ligaškog dijela takmičenja zauzmu prvo ili drugo mjesto, a jedan od njih, u skladu sa svojim dosadašnjim rezultatima, trebalo bi da bude Crvena zvezda Telekom. Ne želimo da sumnjamo u rukovodstvo ABA lige i da budemo paranoični, ali zahtjevamo hitno pismeno izjašnjavanje čelnika Lige o ovoj temi".

"Promjene propiozicija pet kola pred kraj lige predstavljalo bi pravi skandal, zbog čega bi bilo neophodno utvrditi odgovornost. Takođe, to bi i u značajnoj mjeri uticalo na organizaciju Fajnal-fora regionalne lige. Ova vijest je izavala veliku uznemirenost u Crvenoj zvezdi i zato tražimo hitne pismene odgovore, jer prosto ne možemo da vjerujemo da bi čelnici regionalnog takmičenja dozvolii da se tako nešto dogodi”, dodao je Ristović.

Direktor kluba sa Malog Kalemegdana na kraju je kazao da u Crvenoj zvezdi Telekom očekuju da "regionalna liga zadrži visok stepen regularnosti, koji bi mogao da bude ugrožen ovim što se sada događa u posljednjih pet kola".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC