• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako do Evrolige? Kroz finale ABA lige!

Novinar Vladimir Stanković u "Blicu" objavio ono što je rekao službenik Evrolige: samo finalisti ABA lige idu u evropsko takmičenje!

 Kako do Evrolige? Kroz finale ABA lige!  Izvor: MONDO

Pravu buru u regionu izazvala je izjava službenika Evrolige Dijega Fernadeza da će prohodnost u Evroligu imati samo finalisti završnog turnira ABA lige, a ne kao što se do sada mislilo, prva ekipa na kraju "regularnog" dijela i pobjednik završnog turnira.

Brzo su čelnici ABA lige demantovali izjavu ovog predstavnika Evrolige, ali izgleda da gdje ima dima ima i vatre...

Ugledni novinar Vladimir Stanković, poznat po tome što je godinama radio baš u kancelariji Evrolige, objavio u nedjeljnom izdanju "Blica" da će, po svemu sudeći, biti baš onako kako je rekao Fernandez - dakle, dva predstavnika ovog regiona u narednoj sezoni Evrolige biće upravo finalisti završnog turnira, što znači da prvo mjesto u regularnom dijelu ne donosi nikakvu nagradu!

Ovime će biti najviše oštećeni Igokea i Crvena zvezda Telekom koji se bore za prvo mjesto u ABA ligi, ali i svi ostali timovi, jer su krenuli u takmičenje sa jednim saznanjem, odnosno "pravilima igre", da bi se ono tokom sezone bitno promijenilo, kako najavljuju iz Evrolige.

"Nije da je neko naprasno, pet kola prije kraja mijenjao pravila, nego je suština da je neko od početka sezone lansirao pogrešnu priču", piše Vlada Stanković i dodaje: "...Sve to je u skladu sa propisima Evrolige koji su odavno na snazi. Za Evroligu konačni plasman, u svim nacionalnim šampionatima, utvrđuje se po završetku plej-ofa i to je pravilo koje se godinama nije mijenjalo".

Stanković je objavio i svoja nezvanična saznanja da je Igokea, koja se prije više nedjelja interesovala za pravila učešća u Evroligi, "upozorena da joj prvo mjesto u regularnom dijelu ABA lige ne garantuje učešće".

Evroliga, piše dalje Stanković, jeste ta koja utvrđuje pravila i kojih se pridržava godinama. Ona nije obmanula klubove, niti je mijenjala svoja pravila. Naprotiv! Podsjetićemo da je u prošlosti već primorala francusku i tursku ligu da svoja interna pravila prilagode opštem kriterijumu, važećim za sve nacionalne lige iz kojih dolaze učesnici Evrolige.

U svim klubovima ABA lige ističu da su propozocije regionalnog takmičenja usvojene prije početka takmičenja i da ne mogu da vjeruju u ono što dolazi iz Evrolige.

Pročitajte reagovanje iz Igokee OVDJE

Šta o ovoj temi kažu u Zvezdi? Pročitajte OVDJE

I u Partizanu su zatečeni. O tome pročitajte OVDJE

Ono što je poznato i činjenično stanje na terenu pokazuje - ove sezone liga je nikad neizvjesnija. Čak šest-sedam klubova, odnosno pola lige, ima šansu da se izbori za završni turnir. Igokea i Crvena zvezda su u najboljim pozicijama, a za preostala dva mjesta konkurišu Partizan mt.s, Budućnost, Radnički, Olimpija i Cedevita.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC