• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (juniori): Zvezda putuje u London

Crveno-bijeli osvojili kvalifikacioni turnir Evrolige pobjedom nad Mega Vizurom 88:56. Obezbijedili plasman na završno takmičenje u Engleskoj.

 EL (juniori): Zvezda putuje u London     Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom (1995. i mlađe godište) trijumfovali su drugi put uzastopno na kvalifikacionom turniru Evrolige, održanom u dvoranama Basket siti i Basket lend na Čukaričkoj padini.

Prošle zime su u uzbudljivom finalu "tijesno" pobijedili Partizan mt:s (74:73), a ove značajno jednostavnije došli do trofeja.

U nedjelju popodne su u meču za pehar drugi put u dva dana pobijedili juniore Mega Vizure.

Za razliku od subotnjeg okršaja istih timova u grupnoj fazi (83:44), ekipa iz Zemuna igrala je u najjačem sastavu. Međutim, uprkos nastupu talentovanih Radeta Zagorca (13) i Ognjena Jaramaza (3), nije mogla da se suprotstavi izabranicima Slobodana Klipe.

Crveno-bijeli su već u prvoj četvrtini stekli prednost 23:12, koju su do odlaska na odmor pretvorili u "plus 20" (46:26). U nastavku su samo povećavali prednost do konačnih 88:56 (23:12, 23:14, 25:18, 17:12).

Najefikasniji igrači osvajača turnira bili su centar Dušan Ristić (21, 7 sk) i plejmejker Nikola Rebić (17, 5 as). Istakli su se i Marko Tejić (15, 7 sk) i Marko Gudurić (15, 6 sk, 6 as).

Poraženi tim predvodili su Nikola Jokić (18), Zagorac i Andrija Simović (10).

Koliko su Zvezdini juniori bili dominantni od početka do kraja turnira potvrđuje i podatak da su samo u polufinalu pobijedili sa manje od 32 poena razlike. Savladali su Insep 79:64..

Ekipa francuske akademije osvojila je treće mjesto pobjedom nad Partizanom mt:s 79:71. Crno-bijeli nisu smogli snagu da dva puta u dva dana pobijede goste iz Pariza.

Najbolji igrač tima Aleksandra Bućana bio je plejmejker Vasilije Pušica, sa 14 ubačenih poena, uz osam asistencija. Za Insep zbog povrede nije nastupio najtalentovaniji košarkaš i predvodnik generacije, Danijel Inglis.



Trofej namijenjen najboljoj ekipi uručio je legendarni košarkaški stručnjak Ranko Žeravica.

Najbolju petorku turnira čine Rebić (Crvena zvezda Telekom), Pušica (Partizan mt:s), Inglis (Insep), Jokić (Mega Vizura) i Ristić (Crvena zvezda Telekom).


Nemanja Ristić (212 cm), centar crveno-bijelih, proglašen je i za najboljeg igrača takmičenja, a ujedno je dobio priznanje i za najboljeg strijelca i skakača.

U borbi za plasman u London učestvovali su i juniori Albe, Treviza, "Future Stars" iz Praga, kao i zagrebačke Cedevite.

Završni turnir na Ostrvu biće održan od 9. do 12. maja.

(MONDO, foto: MN Press, kkcrvenazvezda.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC