• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUNIORI (EP): Razbijena Mutina vojska

Grčka - Srbija 72:59. "Ostaje nam da pokušamo da se izborimo za peto mesto", rekao je Nikolić kada smo ostali bez prilike da se borimo za polufinale.

 JUNIORI (EP): Razbijena Mutina vojska  Izvor: MONDO

Težak poraz doživela je juniorska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. U drugom kolu druge faze takmičenja, domaćin je očitao lekciju iz košarkaške igre timu Miroslava Mute Nikolića - 72:59 (19:11, 18:10, 20:12, 15:26).

Još veći poraz usledio je kasnije te večeri, kada je Litvanija pobedila Španiju sa 82:66, posle čega je naša reprezentacija ostala bez izgleda da se plasira u polufinale.

Konačnih 13 poena razlike za Grke u "Areni", pred 2.000 navijača u Amaliadi, ne govori toliko o debaklu naših juniora. Ali, rezultat 54:26, minut i 50 sekundi pre kraja treće četvrtine otkriva realan odnos snaga do finiša meča kada je pritisak rivala popustio...

"Grci su nas nadigrali u svim košarkaškim elementima. Igrali su mnogo bolje i odgovornije. Pokazali su da su psihološki mnogo jači tim od nas. Mislim da ova generacija naših igrača mentalno nije zrela za medalju, pošto smo upravo pali na psihološkom planu", rekao je selektor Nikolić.

SRBIJA: Petrović, Šepa 20, Riznić 1, Subotić 8, Milutinović 2, Mitrović 14, Vlahović 8, Vukasović, Stamenković 4, Grujo, Ognjenović, Musli 2.

Srbija sada, na tabeli Grupe E ima po dve pobede i poraza, a do kraja druge faze takmičenja ostao je još meč sa Izraelom (četvrtak 15,45). Litvanci imaju skor 3-1, ali i da izgube u poslednjem kolu, uz našu pobedu, oni će ići dalje, jer su nas pobedili u prvoj fazi takmičenja, a taj rezultat je prenet i u tabelu Grupe E.

Samo prve dve reprezentacije nastaviće borbu za medelje.

"Izgledali smo kao jako neiskusna ekipa. Za razliku od nas, Grci su igrali zrelo, kažnjavali svaki naš propust. Po individualnom potencijalu naš tim je verovatno perspektivniji, ali ovi igrači moraju još mnogo i naporno da rade da bi postali asovi. Ostaje nam da se koncentrišemo i pokušamo da se izborimo za peto mesto, koje obezbeđuje plasman na Svetsko prvenstvo", dodao je Nikolić.

Grci su ostali jedina neporažena ekipa u našoj grupi.

Mladi Heleni silovito su počeli meč i serijom 13:0 na početku druge četvrtine, poveli sa 30:11. U drugoj deonici, Nikolićevi momci nisu postigli poen četiri i po minuta.

Uskoro je rezultat bio 34:12, posle čega je srpski tim uspeo koliko-toliko da se konsoliduje do odlaska na odmor (37:21).

Pauza je bila samo zatišje pred novu buru, u kojoj je naš brod potpuno potonuo - 54:26 (29. minut)!

Od tog trenutka i maksimalne prednosti od 28 poena razlike za Grke, pritisak na naš tim je opao, pa je opala i razlika do podnošljivih 72:59.

Grupa E: Italija - Izrael 93:57, Grčka - Srbija 72:59, Litvanija - Španija (82:66).

Grčka 4 0 8
Litvanija 3 1 7
Srbija 2 2 6
Italija 1 3 5
Izrael 1 3 5
Španija 1 3 5

Grupa F

Francuska 3 1 7
Hrvatska 3 1 7
Rusija 3 1 7
Letonija 2 2 6
Turska 1 3 5
Ukrajina 0 4 4

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC