• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Popović kao u transu

Budućnost slavila u Zadru - 72:60, uz 29 poena Alekse Popovića. Četvrta uzastopna pobjeda "đetića" i sedma u posljednjih osam kola.

 ABA: Popović kao u transu  Izvor: MONDO

Kakva nedjelja za košarkaški klub Budućnost!

Izabranici Dejana Radonjića prvo su se plasirali u četvrtfinale Evrokupa, a onda nastavili pobjednički niz u ABA ligi. Nema dileme da su favoriti za odlazak na Fajnal for, uz praktično sigurne Igokeu i Crvenu zvezdu Telekom, koja je u svom meču 22. kola uzela bodove u Novom Mestu.

Budućnost je trijumfom u Zadru - 72:60 (26:13, 13:13, 16:19, 17:15) - popravila skor na 14-8, otišla korak ispred Partizana mt:s, a ostaje da se vidi šta će u ponedjeljak u Širokom uraditi Radnički (13-8).

Bez obzira na taj rezultat, u subotu u Kragujevcu biće odigran jedan od odlučujućih mečeva za raspored u vrhu tabele: Radnički - Budućnost.

Do pobjede na parketu Zadra, gdje su ove sezone pali Zvezda, Partizan i Igokea, Podgoričane je predvodio Aleksa Popović sa 29 poena, uz šut za trojku 5/6, za dva poena 4/7 i 6/7 sa linije slobodnih bacanja!

Čedomir Vitkovac ubacio je 10, a Di Bost devet poena.

Ta trojica igrača pogađala su u seriji Budućnosti od 8:0, kojom je u 38. minutu riješeno pitanje pobjednika.

Zadar se iz početnog deficita od 15 poena (8:23) primakao na 55:59 i 57:61, da bi Popović i Bost ubacili po trojku, a Vitkovac zapečatio sudbinu domaćina na ovom meču - 57:69.

Budućnost je ukupno šutirala trojke 11/25, a Delaš, Prostran i ostali 2/11.

Zadrani su se četvrtim uzastopnim porazom (od toga tri kod kuće) našli na diobi posljednjeg mjesta na tabeli sa Splitom i Solnokom, a možda im se pridruži i Široki.

Borba za opstanak biće žestoka koliko i borba za vrh, s tim da mađarski klub ne može da ispadne, pošto ABA ligu igra na osnovu plaćene specijalne pozivnice...

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC